in

Njut tillsammans!

litennjut
Njut tillsammans!

Passa på att ha hemmaspa tillsammans med din pojkvän eller bästa kompis. Inte nog med att ni får det extra mysigt tillsammans, ni kan dessutom hjälpas åt med behandlingarna.

Mer

njut1

Det behöver inte vara så dyrt att fixa ett hemmaspa, till hjälp har du ju ditt kylskåp. På den här sidan kan du hitta massor av grymma recept till ditt egna hemmaspa!

1. Leta ingredienser till ert hemmaspa tillsammans. Gå till mataffären eller rota igenom kylskåpet ihop i jakt på de ingredienser som ni kommer att behöva.

2. Gör du behandlingen med din pojkvän är det extra viktigt att ni inleder alla ansiktsbehandlingar med ett ångbad. Många killar har problem med stora porer och för hög talgproduktion. Därför behöver de ett ångbad som öppnar upp porerna och gör att behandlingarna verkar bättre. Passa på att ångbada ditt ansikte du också!

3. Massera varandra. Investera i en skön olja och massera varandra med långa strykningar och breda cirkelrörelser som verkar avslappnande. Fokusera på områden som är extra utsatta för stress, som ryggen, händerna och axlarna.

njut3

4. Skäm bort huden- och varandra. Hjälps åt att behandla områden som är svåra att komma åt själv, till exempel ryggen och baksidan av armarna.

5. Ge varandra en skön hårbottenmassage, som piggar upp och hjälper hårsäckarna att fungera bättre. Massera hårbotten genom att röra fingertopparna i cirkulerande rörelsen och använd knogarna och ”gå” med dem över huvudet i cirka 10 minuter. Passa på att kombinera massagen med en skön hårinpackning.

6. Aromaterapi påverkar både sinnet och kroppen. Därför är badsalt eller doftljus ett bra tillskott till ert hemmaspa. Vill ni ha en avkopplande stund, satsa på till exempel lavendel. För ett mer uppiggande spa, satsa på citrusfrukter.

njut2

SÅ HÄR SKAPAR DU DEN RÄTTA STÄMNINGEN:

Tips 1. Dämpat ljus. Släck lamporna och lys upp med värmeljus istället.

Tips 2. Välj rätt färger. Mörkare nyanser som blått och grönt verkar mer avslappnande än klara färger som rött och gult. Dekorera badrummet med de färger som ger dig den effekt du vill ha.

Tips 3. Ett doftljus förhöjer stämningen. Välj en avslappnande eller uppiggande doft.

Tips 4. Musik. Inget gör dig mer avslappnad än lugna toner från stereon. Sätt på din favoritmusik och dröm dig bort.