in

Naturlig skönhet

produkter
index.xml

Att källsortera, panta flaskor och åka kommunalt är aktiva miljöval för många – men visste du att ditt val av mascara och kräm påverkar naturen? VR visar vägen till miljövänlig kosmetik!

Mer

1. Lisen organics, ringblomsolja, 150 kr.

2. Dermanord, läppglans, 145 kr.

3. Gilda, Vital mask, 180 kr.

4. Dermanord, Salt scrub, 225 kr.

5. Eilas, Aloe lotion, 76 kr.

6. Dermanord, läppglans, 145 kr.

7. Dermanord, ögonskuggor, 105 kr.

8. Dermanord, läppglans, 145 kr.

9. Dermanord, läppstift, 145 kr.

10. Weleda, Mandel moisture cream, 119 kr. 

11. Weleda, Wild rose creamy body wash, 89 kr.

12. Taer icelandic, Cleanse, 339 kr.

Lisen Sundgrens miljötips!

Välj svensktillverkat/lokalproducerat i största möjliga mån – det gäller allt från hudvård till mat!

Lär dig använda vad som redan finns i skafferiet. Tvätta ansiktet med olivolja eller honung, gör eget ansiktsvatten av örtte, skrubba med malda havregryn … Det finns hur många enkla knep som helst! Det går inte åt några förpackningar, det är billigt och i allra högsta grad miljövänligt!

Att vistas i naturen bidrar till en större medvetenhet om var din mat, hudvård och kläder kommer ifrån – därefter är det enklare att göra bra val för miljön.

Hallå där…

lisen sundgren

Lisen Sundgren, grundare av det ekologiska hudvårdmärket Lisen organics.


Vad är en ekologisk produkt?
– En produkt som tillverkas av naturliga, förnyelsebara och ekologiska råvaror. Det finns också en hel del ämnen som man stryker helt, eller använder mycket sparsamt, när man talar om naturkosmetik – exempelvis syntetiska parfymämnen, färgämnen och animaliska råvaror.
På vilket sätt är en ekologisk produkt bättre för miljön?
– De förnyelsebara och ekologiskt framställda råvarorna som används stör inte ekobalansen, bidrar till färre utsläpp av gödningsmedel, och blir därför mer skonsamma mot både huden och miljön.Icke-ekologiska produkter innehåller ofta mineralolja som framställs av råolja, vars framställning är miljöfarlig. Mineraloljorna kan inte heller brytas ner av naturen, och gör dessutom ingen nytta för huden. Och väljer du dessutom en svensktillverkad (eller åtminstone europeisk) produkt undviker du alla långa miljöskadliga leveranser med flyg!
Vad gör du för miljön genom Lisen organics?
– Alla mina produkter är lokalt producerade, för hand, och majoriteten av råvarorna är ekologiska. Jag håller kurser där jag lär ut hur du kan sköta din hud med enkla råvaror som olivolja, honung och havre. Hudvård är egentligen ganska enkelt och jag anser att man kommer långt med det enkla! Jag köper utsläppsrättigheter från Naturvårdsverket när jag kan, och levererar mina produkter till närliggande butiker med cykel. Två gånger har jag sagt nej till erbjudanden från Japan. Jag ser helt enkelt inte vitsen med att skicka något över halva jordklotet, som redan finns där!