in

Minitest: Fint skimrande ögonskuggor

skuggor 700

Skimrande brons och glittrande hav, sommarens nya ögonskuggor är snyggare än någonsin.

Mer

Flest färger

1

Viva La Diva Eyes – Face & Cheek Make Up kit, 95 kr.
Om produkten: Ögonskuggepalett med highlighter och bronspuder.
Så tyckte vi: Jag blir lycklig av den här paletten! Färgerna är sprakande och många och innehåller mycket pigment vilket gör dem väldigt dryga och prisvärda. På huden blir skuggorna riktigt intensiva. Perfekt partypalett! De rosa och lila smular en del men jag skulle kunna köpa hela paletten bara för de blå- och bronsfärgade. Doften påminner tyvärr om lite gammalt teatersmink. Priset är fantastiskt bra.
Betyg: 5

Hög modegrad

2

Yves Saint Laurent Pure Chromatics ”n°8”, 540 kr.
Om produkten: Ögonskuggepalett med fyra färger.
Så tyckte vi: Snygg och lyxig ask med hög modegrad. Färgerna är snygga och kompletterar varandra bra (tvärtemot några andra i YSL:s Chromatics-serie). Trots det höga priset känns denna palett värd varenda krona. Skuggorna skimrar mycket men på ett sofistikerat sätt. Poängen dras ner ett snäpp för jag har lite problem med att sudda ut färgen och få den jämn, men överlag är paletten väldigt bra.
Betyg: 4

Ny teknik

3

Estée Lauder Pure Color Five Color Gelée Powder EyeShadow Palette ”Bronze Sands”, 540 kr.
Om produkten: Ögonskuggepalett med fem färger.
Så tyckte vi: Skuggorna är gjorda med en ny teknik och känns som gelé och puder i ett. Färgerna är väldigt lätta att jobba med och de smular aldrig. De ljusa färgerna är transparenta och de mörkare mer intensiva. De är perfekt koordinerade att användas med varandra och nyanserna i guld och brons förhöjer solbrännan och är ett perfekt komplement till solpudret. Dyr!
Betyg: 4

Fina färger

4

Isadora Eye Shadow Trio ”89 Treasure Island”, 119 kr.
Om produkten: Trippel-ögonskugga.
Så tyckte vi: Skuggorna är bakade, en teknik som oftast används hos dyrare märken. Helt borta är också den där dammiga känslan billiga skuggor ofta kan framkalla. Guldfärgen glittrar mest, de andra två ger fin, men ganska transparent färg. Hållbarheten är sådär och det krävs en primer. Förpackningen liknar Chanel och känns lyxig. Skaftet på medföljande skumapplikator är väldigt användbar.
Betyg: 4