in

Test: BB-cream

bb cream 700

BB cream har tagit skönhetsvärlden med storm. Fukt, primer, färg och solskydd – allt i ett. Här har vi testat åtta heta kandidater.

Mer

Många nyanser!

Smashbox Camera ready bb creme spf 35, 320 kr.
Om produkten: BB-creme med spf 35.
Så tycker vi: Mest täckande av alla och högst solskyddsfaktor. Den finns i fem nyanser, vilket är mer än de flesta BB-cremer. Finishen blir matt och ser bra ut många timmar. Graden av täckning är nästan foundationlik och inget mer än lite puder på näsan behövs.
Betyg: 5 av 5

miracleskin

Ger perfekt lyster

Miracle skin BB creme All-in-one beauty balm, värde 129 kr, (medföljer nya numret av VeckoRevyn!)
Om produkten: BB-creme som återfuktar, ger färg och massa lyster.
Så tycker vi: En dryg och lätt BB-creme som ger huden perfekt lyster. Den jämnar ut ojämnheter utan att vara heltäckande och den känns inte det minsta kakig. Ett stort plus för att den återfuktar huden och är dryg. Den går snabbt att applicera och ger verkligen en fin finish med mycket glow.
Betyg: 5 av5

nivea

Naturlig bas

Nivea 5 in 1 beautifying moisturizer bb cream, 119 kr.
Om produkten: BB-creme för alla hudtyper.
Så tycker vi: Den här doftar som en klassisk Nivea-produkt, fräscht och härligt. Känslan är väldigt snarlik en vanlig färgad dagcreme. Jämnar ut men ger väldigt lite täckning. Vi som gillar en mer sminkad känsla på basen får smacka på med lite foundation. Färgen går tyvärr lite åt det grå.
Betyg: 3 av 5

garnier

För blandhy

Garnier BB miracle skin perfector, 129 kr.
Om produkten: BB-creme för oljig och kombinerad hud.
Så tycker vi: Innehållet är drygt, lätt att applicera och smälter in i huden. Täcker ojämnheter och resultatet blir naturligt perfekt hy. Håller länge och ger huden en matt finish. Jag älskar den här BB-cremen och den skulle fått full pott om den hade haft fullgott solskydd.
Betyg: 4 av 5

revitalift

Återfuktar

L’Oréal Paris total repair 10 bb cream, SPF 20, 175 kr.
Om produkten: BB-creme med anti age-egenskaper.
Så tycker vi: Praktisk och hygienisk pumpförpackning. Den doftar fräscht och konsistensen är mysig. På huden är den extremt återfuktande och passar perfekt till den här torra, kalla årstiden. Med lite puder på t-zonen så är jag klar att gå ut. På kvällen känns huden i riktigt bra kondition.
Betyg: 5 av 5

 

2 estee

Mattar ner

Estée Lauder daywear anti-oxidant BB cream, 375 kr.
Om produkten: Färgad dagcreme/BB cream
Så tyckte vi: Den tjocka och fluffiga konsistensen lägger sig lätt och ger en snygg matt finish. Perfekt för en fetare och aknebenägen hudtyp. Har spf 35 och innehåller massa antioxidanter. Vi gillar den verkligen under varma, fuktiga dagar när man vill hålla makeupen lätt. Finns i två färger vilket tyvärr är för få, den ljusaste är för mörk för blek hy. Minus för det dyraste priset i testet!
Betyg: 3

3 clinique

Täckande

Clinique age defense BB cream, 295 kr.
Om produkten: Färgad dagcreme/BB cream
Så tyckte vi: Texturen är tjock, krämig och en av de mer täckande BB-produkterna. Den ljusaste färgen ska man akta sig för, den går alldeles för mycket åt rosa och lämnar en spökaktig vit hinna på huden. De andra är dock mycket bättre! Trots den krämiga konsistensen blir den matt på huden. Den får plus för att den innehåller en del vårdande ämnen och har spf 30.
Betyg: 3

4 toofaced

Bäst i test

Too Faced tinted beauty balm, 345 kr.
Om produkten: Färgad dagcreme/BB cream
Så tyckte vi: Konsistensen är lätt och huden får fin lyster och känns återfuktad. Den ger ett fullgott solskydd (spf 20) både mot UVB- och UVA-strålar. Dessutom innehåller den massor av antioxidanter och nyttigheter som kan påverka huden till det bättre. Tuben är rejäl och det finns flera färger att välja mellan. Hör till de lite dyrare men funktionerna och resultatet väger upp priset – en fullpoängare!
Betyg: 5

omslag4 webb

Psst! I nya numret av VeckoRevyn får du alltså en BB-creme på köpet! Missa inte skönhetstest av mattande kompaktpuder, läppglans och lätta ansiktslotions. Dessutom får du koll på de senaste modetrenderna, tips på hur du kan tjäna snabba pengar och mycket, mycket mer.