in

Test: brun utan sol (se vilken som fått högsta betyg)

brun utan sol test700

Fejka fram fräsch sommarglow med hjälp av smarta tanningprodukter. VR:s skönhetsredaktör har valt ut BUS-produkterna som ger den bästa brännan.

Mer

Missa inte bästa guiden till du hur applicerar brun utan sol för snyggast resultat!

1

För blekisar

Apoliva brun utan sol kropp & ansikte, 85 kr.
Om produkten:
Brun utan sol-creme för kropp och ansikte.
Så tyckte vi:
Doften är diskret och fräsch. Cremens konsistens är lätt och smidig och den sjunker snabbt in i huden. Ger bra med färg, men aldrig för mycket, vilket gör att den funkar på väldigt blek hud. Det är inte uttalat, men denna produkt påminner mer om de cremer som ger gradvis mer färg, än en klassisk BUS-produkt.
Betyg: 4

2

Med skimmer

Åhléns Å body care brun utan sol, 89 kr.
Om produkten: Brun utan sol-creme för kropp och ansikte.
Så tyckte vi: Gelen är färgad och innehåller lite skimmer, vilket är toppen för att se var du smörjt och för extra lyster. Torkar snabbt in och lämnar inga spår på lakan och kläder. Doften är aldrig påträngande, vilket fortfarande är ovanligt bland liknande produkter. Tyvärr har den en tendens att bli flammig på huden och vi behövde smörja oss flera dagar i rad för att få ett jämnt gyllenbrunt resultat.
Betyg: 3

3

Mycket färg

Lumene natural bronze self tan foam, 135 kr.
Om produkten: Brun utan sol-mousse för hela kroppen.
Så tyckte vi: Skummet är lätt att applicera och få jämnt. DHA, ämnet i BUS som gör huden brun, är tyvärr alltid lite kladdigt, även i den allra lättaste mousseformen. Färgen växer fram gradvis och blir härligt gyllenbrun. Ett minus för att färgen inte håller så länge, efter två dagar måste vi smörja oss igen. Doften är relativt skarp och det blir därför inte högsta betyg.
Betyg: 4

4

Budgetbäst

Dove summer glow body lotion, 45 kr.
Om produkten:
Brun utan sol-lotion med gradvis effekt.
Så tyckte vi:
Toppen att det finns två olika varianter, för mörk och för ljus hy. Den var dock inte helt idiotsäker mot ojämnheter och så fort man slarvar blir det kanter. Färgen byggs upp efter några dagar och ser hela tiden naturlig ut. Doften är nästan för påträngande för att använda varje dag. Men produkten är återfuktande och priset outstanding!
Betyg: 4

1bus

Ger mycket skimmer

Too faced Tanning bed in a tube, 249 kr.
Om produkten: BUS i cremeform.
Så tyckte vi: Cremen har väldigt mycket skimmer i sig, vilket inte gillades av alla testpersoner.
Resultatet syns på en gång, vilket minimerar risken för ränder. Efter några timmar har färgen förstärkts och använder du den flera dagar i rad ger den illusionen av en riktig bränna. Minus för den så kallade pina colada-doften, den känns lite ofräsch. 
Betyg: 4

2bus

Kladdig

Nivea Sun touch Self tan gel, 115 kr.
Om produkten: BUS i cremeform.
Så tyckte vi: Doften sticker i näsan och drar direkt ner betyget. Ett annat problem är att den tar väldigt lång tid på sig att torka in. Det kändes som att vi gick runt kladdiga under hela dagen, vilket var ganska obehagligt. Huden blir fräscht och fint brun och brännan höll i nästan fem dagar, vilket är ett stort plus! Annars en högst ordinär produkt, helt okej men inget vi hurrar över.
Betyg: 3

3bus

Bäst i test

Vita liberata Rich silken chocolate tinted self tan, 295 kr.
Om produkten: BUS i gelform.
Så tyckte vi: Wow! Den här bruna cremen, som faktiskt doftar gott, torkar in supersnabbt och ger ögonblickligen en rejäl solbränna, det ser ut som att testpersonen tillbringat en vecka i Saint Tropez! Den färgar inte av sig och solbrännan höll bra i flera dagar, trots duschar däremellan. Glöm dock inte att använda den medföljande handsken vid applicering.
Betyg: 5

4bus

För lite färg

Garnier Ambre solaire No trace bronzer, 80 kr.
Om produkten: BUS i sprayform.
Så tyckte vi: Spray-funktionen gör produkten väldigt smidig att applicera. Det blir ett ganska jämnt resultat, då den ger sparsamt med färg när vi applicerar den. Tyvärr höll färgen inte länge alls. Bäst resultat får du nog om du redan är lite solbränd och bara vill förbättra din naturliga färg lite. Ingen hit precis i början av sommaren, då behöver vi mer färg.
Betyg: 3

5bus

Lätt att få jämn

L’Oréal Sublime bronze Self-tanning gel tinted & shimmering, 175 kr.
Om produkten: BUS i gelform.
Så tyckte vi: Gelén är redan brunfärgad, så den känns enkel att använda. Tyvärr är det svårt att få till en ordentlig färg och flera appliceringar behövs för att huden ska få färg som syns. Själva solbrännan, som vi fick efter flera lager färg, försvann efter två-tre dagar. Positivt är att gelén torkar relativt snabbt och inte luktar det minsta läskigt.
Betyg: 3

6bus

Flammigt resultat

Estée Lauder Bronze goddess Self-tanning spray for body, 295 kr.
Om produkten: BUS i sprayform.
Så tyckte vi: Sprayen är svår att applicera och resultatet blir flammigt. Den gick ganska snabbt in i huden, men vi kände oss aningen klibbiga och svettiga i några minuter efter att vi smort in den. Först efter två, tre appliceringar såg vi en liten gyllenbrun färg. Testpersonen tyckte att det luktade väldigt starkt, även morgonen efter appliceringen.
Betyg: 2

7bus

Budgetkap

Aco Brun utan sol, 89 kr.
Om produkten: BUS i cremeform.
Så tyckte vi: Vi gillar att de lyckats reducera den typiska brun utan sol-doften till ett minimum. Testpersonen var mycket blek vid första användning men resultatet blev ändå bra och naturligt. Om du inte gillar skimmer och glitter är den här ett väldigt bra alternativ, om inte känns den kanske lite för tråkig. Priset höjer betyget, vilket bra budgetkap! Fast ful tub som vi gömmer längst in i badrumsskåpet.
Betyg: 3

8bus

Underbar konsistens

Clarins Self tanning instant gel, 245 kr.
Om produkten: BUS i gelform.
Så tyckte vi: Konsistensen är underbar, som en silkig lotion. Den kladdar inte och nästan direkt efter applicering kunde vi klä på oss. Det syns inte minsta spår på varken kläder eller lakan. Brännan blir naturlig och trots ett relativt skirt resultat håller den i flera dagar. Stort plus att den går att använda både i ansiktet och på kroppen. Priset drar ner betyget.
Betyg: 4

9bus

Doftar härligt

Hawaiian tropic Self tan creme, 149 kr.
Om produkten: BUS i sprayform.
Så tyckte vi: Cremen var lätt att smörja in men 30 minuter efter appliceringen var vi fortfarande lite klibbiga om benen. Morgonen efter är benen gyllenbruna i en färg som känns väldigt naturlig. Två dagar efter första appliceringen var färgen fortfarande brun och fin. Produkten känns även återfuktande och doftar härligt. Bra budgetfavorit!
Betyg: 4

Missa inte bästa guiden till du hur applicerar brun utan sol för snyggast resultat!