in

Marie Serneholts sminkfavoriter!

bild 2
Marie Serneholts sminkfavoriter!

Marie Serneholt är sämre på att komma ihåg hårinpackningar men desto bättre på att smörja med fuktighetscreme. VR träffade sångerskan för att prata favoritdofter, skönhetsslarv och vilken beautyprodukt som känns hetast i höst.

Mer

marie

Så Marie, hur lång tid tar det egentligen i badrummet på morgonen?
– Det beror på om jag tvättar håret eller inte, att fixa burret tar längst tid. Kör jag dusch med hårtvätt så tar det nog en timme, annars kanske 20-25 minuter.

Tycker du att det är jobbigt att gå ut osminkad?
– Absolut inte, jag brukar inte sminka mig varje dag. Eftersom mitt yrke går ut att piffa till sig väldigt mycket tycker jag bara att det är skönt att låta ansiktet vila från smink så ofta som möjligt.

Vad är bäst, budget eller lyx?
– När det handlar om kläder gillar jag att blanda budget med lyx. Men när det kommer till hud- och hårvårdsprodukter satsar jag gärna på lite finare märken. Ibland provar jag på lite billigare produkter men jag återvänder alltid till de lite dyrare.

På tal om lyx, brukar du unna dig några härliga skönhetsbehandlingar?
– Jag går ofta och gör manikyr och pedikyr på salong. Ska jag vara helt ärlig så är jag rätt så usel på att måla mina naglar själv, så därför brukar jag lägga lite extra slantar på att få dem ordentligt fixade.

Finns det något annat som du skönhetsslarvar med?
– Jag borde verkligen göra hårinpackningar oftare, men jag är oerhört dålig på att komma ihåg sånt. Men jag försöker att bli bättre!

Hur tar du hand om ditt hår i övrigt?
– Jag försöker att tvätta det högst tre gånger i veckan och använder produkter som är anpassade efter mitt hår. Jag är också noga med att använda värmeskyddande produkter. Dessutom älskar jag min fantastiska hårborste från Mason pearson!

Vilka är dina absoluta favoritprodukter i badrumsskåpet?
– Min foundation från Id bare minerals, läppstift från Make up store, parfym från Estée Lauder, mascara från Guerlain och hårserum från Ghd.

marie2

Hur noga är du med hudvård?
– Det är faktiskt inte förrän nu som jag har slutat tvätta bort mitt smink med vanlig tvål. Jag vet, det är hemskt! Däremot så sover jag aldrig med smink och jag är noga med att smörja in ansiktet med fuktighetscremer. Estée Lauder har härliga hudvårdsprodukter.

Har du någon favoritparfym?
–- Min favorit för tillfället heter Bronze goddess och kommer från Estée Lauder, den luktar fräscht och lagom mycket. Jag har fått jättemånga komplimanger för den!

Vilken skönhetstrend kommer du att satsa på i höst?
– Jag brukar inte följa några särskilda trender, istället försöker jag sminka mig så att det passar mitt ansikte. Men jag är faktiskt riktigt sugen på Chanels nya turkosgröna lack i nyansen ”Jade”.

Till sist, vilket är ditt bästa skönhetsknep?

– Det låter kanske lite klyschigt, men jag tror att man ska låta sin hy vila från smink så ofta som möjligt. Varje gång man tvättar bort sminket så sliter det på huden.