in

Så täcker du finnar

finnar akne

Glöm röda prickar och envisa finnar! Sminkproffset Linda Hallberg visar hur du täcker dem på ett kick!

Mer

1finnar

Med osminkad rengjord hy.

Steg 1. Rengör rätt och återfukta
Rengör huden ordentligt och smörj in med en kräm som passar din hudtyp! Glöm inte ansiktsvatten som återförsluter dina porer och håller huden ren!

3finnar

Med concealer.

Steg 2. Använd concealer
Använd en concealer som du applicerar med syntetpensel (japp, den ska tvättas varje dag). Bäst resultat får du av en neutraliserande concealer som täcker med motsatsfärger. Då behöver du extremt lite för att täcka perfekt. Alltså, använd en gulgrön nyans för att täcka rött (som finnar och plitor), rosa för att täcka blått (exempelvis mörka ringar under ögonen), och sedan kan du även använda en beige concealer att blanda ut färgerna med om du har en ljusare hy. En riktigt klassiker och personlig favorit är Cover all mix från Make up store, som innehåller alla tre nyanser i en och samma burk. Har du inte så mycket att täcka kan du använda en krämig concealer med ljusreflekterande pigment. Det viktigaste är att concealern slår i gult för att ge ett täckande resultat!

4finnar

Med concealer och foundation.

Steg 3. Jämna ut
Det viktigaste för att just TÄCKA är faktiskt concealern. Foundationens uppgift är inte att täcka finnar, utan att jämna ut din hudton, så använd en tunn foundation som låter huden andas. Ibland kan man behöva dutta lite extra concealer på de ställen där det behövs efter att man applicerat foundation. (Ett smart tips är att använda en tops för perfekt precision) Avsluta med ett fixerande puder! Klart!