in

Lacka i lila och blåbär!

lack3
Lacka i lila och blåbär!

Fikon, blåbär, plommon och aubergine. Höstens vackraste nyanser är ätbara och ger en fingervisning om hur naglarna kan göras till sitt allra finaste jag.

Mer

Tänk kungligt överflöd, tung sammet och lyx snarare än lavendel och ljuva broderier. Tonen är mättad och muskig som en lagrad bourgogne. Ett lager rött över förra årets svarta lackfavorit ger extra dramatisk effekt.

lack1

Så här skyddar du naglarna:
Skydda naglarna med ett underlack så undviker du att de blir missfärgade.

Tänk fler tunna lager än ett tjockt när du lackar. Färgen torkar snabbare och sitter bättre. Bara fördelar alltså. Är du otålig (och vem är inte det?) så är Essie Solutions Quick-E (210 kr) helt fantastiskt. Lägg en droppe på varje nagel och minska därmed torktiden med flera minuter.

Ett överlack ger den rätta högblanka känslan och tar stötarna så att du slipper avflagnande och trött manikyr redan efter första dagen.

Efter år av korta, lätt filade, kantiga naglar ploppar en del längre extravaganta varianter upp på visningarna. Ett alternativ för dig med ett mindre aktivt jobb kanske?

lilalack

1. Nagellack från BYS Nr. 26,  29 kronor.
2. Nagellack från Creative Deep Purple Shimmer, 108 kronor.
3. Nagellack från Depend Nr 54, 29 kronor.
4. Viva La Diva Nr. 60, 45 kronor
5. Essie Huckle Buckle, 110 kronor
6. Viva La Diva Nr. 71, 45 kronor
7. Eclipse, 79 kronor

Den här artikeln skrev vår skönhetsredaktör Lisen Sundberg i nummer 20 av Veckorevyn. Idag landar numret hos våra prenumeranter och på torsdag finns det att köpa i butik – Missa inte det!