in

Knepen som får brännan att hålla längre!

sol dragarbild
Bildkälla: Esther Driehaus / Unsplash

Hur går man till väga för att behålla sommarfärgen längre? VR har knepen som får solbrännan att stanna!

Mer

Grunda

För att få brännan att fästa i ny och fräsch hud och därmed även sitta kvar längre är det bra att förbereda med en försiktig scrub för att avlägsna gamla och döda hudceller. Scrubba försiktigt, antingen med en scrubbhandske eller en härlig scrubbcreme, i duschen. Smörj in med en fuktcreme och låt huden vila i minst 24 timmar innan du ger dig ut i solen.

Sola med måtta

Solbrännan som uppstår efter att du bränt dig är inget att räkna med. Bränner du huden slutar det nästan alltid med att den flagnar bort och tar med sig all solbrun färg på köpet. Var därför noga med att använda rätt solfaktor (som du applicerar på nytt flera gånger under dagen) och skippa tokpressandet i den gassande solen. Man blir faktiskt brun i skuggan också!

Efterbehandla

När solbrännan börjar byggas på är det viktigt att du håller huden återfuktad. Smörj in dagligen med en återfuktande hudlotion. Efter de dagar du spenderat i solen gör du rätt i att smörja på en lotion med aloe vera som lugnar huden efter dagens påfrestningar.

Glöm inte BUSet!

Det går inte att komma undan att solen innebär en stor hälsorisk, speciellt om syftet är att jaga en djup solbränna. En jämn, hållbar och hälso-okej bränna får du enbart genom brun utan sol. Scrubba, återfukta och fyll på med brun utan sol var tredje dag och den hållbara solbrännan är din!