in

Kajalskolan

dragarekajalskola
Kajalskolan

Veckorevyn reder ut oklarheterna kring kajalpennor och eyeliners…

Mer

dragarekajalskola

Ska ajg applicera mascaran eller eyelinern först? Och vilken nyans passar bäst till just din ögonfärg? Veckorevyn reder ut begreppen!

Kan jag rama in ögonen med eyeliner? Eller ska jag bara måla på övre fransraden?

Du får så klart göra precis som du vill. Ramar du in hela ögat får du en hårdare inramning än om du bara målar på övre fransraden. Ramar du in ögonen innanför fransraderna får du en mer intensiv blick. Prova dig fram.

Hur blir jag bättre på att hantera eyelinern?

Övning ger färdighet och det är extra sant när det gäller eyeliner. Öva därför så ofta du kan på att göra små streck och krumelurer, till exempel på handen. Enklast är att börja med kajalpenna eller en eyeliner med tjockare gummispets.

Kan jag måla innanför övre och nedre fransraden, trots kontaktlinserna?

Absolut, så länge det inte känns obehagligt och du är noga med att rengöra eyelinern från bakterier innan du använder den. Vill du förhindra att eyelinern blöder färg, satsa på en vattenfast variant och låt den torka ordentligt innan du sätter på dig linserna. Prata med din optiker först om du är osäker.

bildsmink

Rihanna, Cameron och Dita är supervackra med markerade ögon.

Ska jag välja kajalpenna eller eyeliner? Vad är skillnaden?

Om du vill ha tydligt markerade linjer passar eyeliner bättre än kajal. Vill du ha en mjukare inramning är kajalpennor bäst. En kajalpenna är oftast i trä, med ett stift gjort av fett med färgpigment. En eyeliner är oftast en behållare, fylld med flytande färgpigment. Eyeliner ska appliceras efter ögonskugga, kajalpennan före.

Vad använder jag först – mascara eller eyeliner?

Applicera alltid eyelinern först och låt den torka innan du lägger på mascara. Lägger du på mascaran först och sen börjar med eyelinern är risken stor att din hand kommer emot dina mascarablöta fransar, som då kan klibba ihop.

Vilken färg passar mig?

jordansmink

Jordan vågar färg.

Vill du framhäva din egen ögonfärg, satsa på en nyans som står i kontrast mot dina ögon. Brunt är snyggt till blå ögon, lila till grönt och blått till brunt. Svart är snyggt till alla ögon!

Hur får jag eyelinern att inte smetas ut?

Leta först och främst efter vattenfasta varianter, de kladdar mindre. Ett annat tips är att doppa en eyeliner-pensel i transparent puder och trycka den mot eyelinern. På så sätt fixeras linjen ännu bättre i huden.