in

Höstens trendiga frisyrer

Höstens trendiga frisyrer

Höstens hårtrender passar alla – oavsett om du är sugen på ett rejält klipp eller ej.

Mer

Ge ditt hår (och dig själv) en nystart efter sommarens salta bad med en ny frisyr. Frisören och hårstylisten Emil Boström, Tempel Lounge i Göteborg, delar med sig av sin hårexpertis. Och nej, du behöver inte kapa längderna för att vara trendig i höst.

Absolut hetaste frisyren?

– Jag kan sammanfatta det; kort. Tänk Agyness Deyn. Kort hår i alla dess former och texturer som glansigt, torrt eller ”wet-look” är väldigt hett. Även den berömda ”Vidal Sassoon-nacken” kommer tillbaka, liksom asymetri och 90-talet.

90-talet, typ Robyn-frillan?
– Nja, kanske inte riktigt. Det är inte alla som vågar – än. 90-talet blandat med idag blir bäst. Fast, jag klippte faktiskt en Robyn-frisyr – den nya versionen – häromdagen.

Robyncutten – den nya, uppgraderade versionen.

Robyn-frisyren. Som varenda tjej skuttade omkring med på 90-talet.

För oss som inte riktigt vågar, vad gör vi?

Blank finish och tung lugg ≈ superhett!

Bär hästsvans! Det kan i pricip alla göra, oavsett hårlängd.  Antingen jätte hög med mycket tajt, blank finish som skapas av Redkens Vinyl Glam eller en låg i nacken. Hästsvans kan man variera i oändlighet med snedbena, mittbena och 90-talets zick zack-bena. Har du långt hår skulle jag låta etapperna växa ut.

Tung lugg är också hett, men passar tyvärr inte alla. De som har långt hår kan snegla på franska Vogue, det vill säga: välvårdat och volym inifrån med massor av glans.

Vilken färg gäller i höst?

Etapperna växer ut, håret får en dovare nyans.

– Vi går mot helare färger, alltså inte slingor med markanta nyansskillnader. Askigt, honung, dov koppar nästan allt funkar sä länge det är ”helt”.

Kommer någon trend från våren att hålla i sig?
– Absolut! Flätorna sitter kvar, fast lite mer ”slarviga”. Det ”pojkiga” och ”flickiga” 60-tals håret lämnar oss inte än. Men, man ska inte stirra sig blind på modevisningar. Frisyren ska passa personen och inte tvärt om.

Flätorna hänger kvar, fast en aning lekfullare dock.

Asymetri och hela färgsjok.

De korta klippen

Och de långa håren