in

Hårtrender våren 2010

bild 9
Hårtrender våren 2010

Vågor, knutar och fläta på sidan. VeckoRevyn har spanat in vårens trendigaste frisyer!

Mer

1har

På Alexander Wangs vår/sommarvisning i höstas var det tydligt att flätan är att räkna med i vår. Den bohemiska snedflätan kan vara en av  vårens absolut enklaste frisyrer att få till och funkar lika bra på riktigt långa som på medellånga hår. Jobba upp lite volym, gör en bena, fläta löst mot ena sidan (kom ihåg att fläta så långt ner du kan innan du fäster), bredda några öglor i flätan med fingrarna, frigör några tester ur luggen och spray lätt.

katienybild

Katie Holmes hallånga vågiga page är en annan favorit i vår. Att låta håret torka i en knut med lite hårspray brukar ordna självfall även åt tjejer med spikrakt hår. Är du lockig – prova att platta underhåret något och låt resten torka naturligt. Blir det för lockigt kan du använda plattången för att jämna ut lockarna något.

5har

Knuten har vi sett på många hjässor sedan förra året och den hänger faktiskt med ett tag till. Varianterna på knut är oändliga, men i vår väljer vi att placera den mitt på nacken eller högst upp på hjässan och gärna med en stram bakåtkamning. Stryk håret bakåt, (skippa mittbenan) och fäst allt hår i en hög tofs. Linda håret runt tofsen och fäst med hårnålar. Testa löshår för maximal volym!

6har

Plattångsrakt hår får lämna plats för en mer naturlig och bohemisk känsla på långa hår i vår. Har du ett hår med självfall räcker det oftast med lite volymmousse och någon glansgivande produkt. Har du rakt hår kan du prova att göra någon lock här och där med locktången som du sedan låter svalna och sedan försiktigt kammar ut med fingarna. Att låta håret torka i två lösa flätor är ett annat knep.