in

HÅR: Hur funkar hårparfym?

detox it schampoo web l
HÅR: Hur funkar hårparfym?

Jag har hört att man inte ska tvätta håret så ofta men om jag inte tvättar mitt hår varje dag så blir det helt fett och äckligt! Ska jag behöva gå omkring och känna mig ofräsch bara för att man inte ”ska” tvätta håret ofta, hur ska jag göra för att hålla det okej längre och hur ofta får jag tvätta?
Helena

Mer

LISEN SVARAR: Hur ofta du ”bör” tvätta är otroligt olika beroende på hårtyp. Vissa, ofta självlockiga, hår behöver inte tvättas mer än en gång i veckan. Ett fett hår kan bero på fet hårbotten, där stabiliserar du med hjälp av ett bra schampo gjort för ändamålet, exempelvis Toni & Guys nya Oil detox schampo, eller att du har en känslig, torr hårbotten som kompenserar genom att producera mer talg, vilket gör håret fett.

Det kan bli hjälp av en så enkel sak som att byta till ett mildare schampo som stabiliserar hårbotten igen! Prova ett nytt schampo och ta sedan lite torrschampo i hårbotten när håret känns som värst.

Att spraya lite väldoftande hårparfym på längderna gör också sitt om du saknar den nyduschade doften. Aquolinas pärondoftande variant skyddar håret från rök och avgaser och doftar himmelskt (finns på Eleven.se)! Har du extremt fett hår kan det vara seborrikst exsem som hjälps med exempelvis det receptfria schampot Fungoral (finns på Apoteket).