in

Här är produkterna som är ett måste för din hy – enligt beauty-proffset Kakan

kakan hermansson hudvård

Kakan Hermansson är en av Sveriges största beauty-profiler. Vi har tagit reda på hur hennes hudvårdsrutin ser ut – och vilka produkter alla borde satsa på! Mer

På kort tid har konstnären, tv-personligheten och bloggaren Kakan Hermansson blivit en av Sveriges största beautygurus. Med sin (nästan sjukliga) besatthet av syror och spf har hon en hel armé av läsare som ser henne som sin hud-Gud. Men hur ska man egentligen göra för att få Kakans glowiga, mjuka och härliga hy – finns det något magiskt i Kakans rutin som vi kan ta efter?

– Gud, haha. Det finns inget enskilt i min rutin som står för detta perfekta ansikte, men jag måste ändå slå ett slag för daglig exfoliering och peeling överlag. Jag jobbar mycket med bha (salicylsyra), både morgon och kväll, återfuktar som bara den, och peelar på med riktigt starka peelingar någon gång i veckan. Men helheten är viktig, rengöring, fukt och skydd.

Du pratar ofta om vikten av att använda solskydd. Kan du ge några tips på dina favoritkrämer?

– Clarins UV plus och Eucerin sun face cream, de två är pure solskydd! Sen älskar jag Peter Thomas Roths CC cream med spf 30 i.

Hur skulle du beskriva din smink-stil?

– Sexig med mycket glow. Älskar att sminka mig, mitt ansikte kan liksom inte få för mycket.


Vilka var dina 3 bästa beautyinköp under 2016?

– Peter Thomas Roth Pumpkin Enzyme Peeling, Beaute Pacifique Submersive Serum och valfri kroppsskrubb, typ från L:A Bruket eller Estelle & Thilde.
peter-tjomas-roth-hudvard
Beauté Pacifique, Subersive Serum, 589 kr // Peter Thomas Roth, Pumpkin Enzyme Mask, 532 kr (ord. pris: 665)//Estelle & Thild, Sparkling Citrum Bloom Body Scrub, 199 kr.

[adSpace placement=”manuel”]

Om man bara har råd att satsa på 3 enskilda produkter. Vad skulle det vara? 

– Rengöring morgon och kväll, en dagkräm med spf, nattkräm som återfuktar som bara den. Har du inte råd med mer går du bara runt i alla butiker och ber om free samples, för du måste exfoliera också!

Vad är det som gör beauty så roligt?

– Jag älskar att se förändring och ägna tid åt mig själv och mitt gulliga ansikte. Jag älskar verkligen att ta hand om mig själv, och uppskattar när andra kvinnor och personer är snälla mot sig själva. Sen gillar jag hela grejen med att snacka och skriva om beauty, det är en värld som rymmer så mycket mer än bara kräm. Det tycker jag min podd ”Under Huden” är ett lysande exempel på. Det är vårt enskilda rum, älskar det där rummet och vad vi kan prata om där.

Dina 3 bästa tips för att försöka få en bättre självkänsla och självförtroende?

– Skaffa goda vänner, gå i terapi, fatta att du är helt otrolig.

Artikeln innehåller köplänkar.