in

HÅR: 10 budord som ger dig ditt drömhår!

klippt2
HÅR: Budord för ett bättre hår!

Friskt, glansigt och livfullt hår utan kluvna toppar och frissiga längder – en dröm?
Låt VR:s tio tipsiga budord bli din hjälp på traven. Amen!

Mer

1. Du skall inga andra frisörer besöka jämte din favorit.
En frisör som kan ditt hår, vet hur det reagerar på olika klippningar och hur det tar upp pigment vid en färgning är guld värd.

2. Älska håret så som du älskar din nästa – unna det kvalitet.
Investera i bra produkter och en hårborste i naturfibrer. Det är inte flest produkter i badrumsskåpet som vinner, det är hur de verkligen fungerar för dig som räknas!

3. Du ska inte missbruka schampo och balsam.
Ett schampo som passar just din hårtyp är det första steget till ett vackert hår. Många tvättar håret som en daglig rutin, men beroende på hårtyp kan det räcka med att tvätta håret en gång i veckan. Byt schampo till ett som gör håret mindre fett om du har problem med fet hårbotten.

iron

4. Helga hårets sabbat från fön och plattång.
Värmeverktyg sliter på håret. Låt håret självtorka så ofta du kan och använd alltid värmeskyddande produkter! En plattång bör komma upp i 200 grader på några sekunder, vara keramisk och joniserande (vilket gör håret blankt och gör att det glider lätt) för att vara riktigt bra.

5. Hedra din hårbotten!
Massera hårbotten försiktigt när du tvättar det. Det ökar cirkulationen i hårbotten och verkar positivt på trassel. Även torrhet och irritation i hårbotten lindras när cirkulationen ökar.

6. Dräp slitna toppar.
Även om du planerar att spara ut håret är det en bra idé att hålla efter topparna, annars riskerar du att de slitna, kluvna topparna ”klättrar” uppåt vilket resulterar i att du måste klippa håret ännu mer i slutändan.

 

 

7. Håll ditt huvud kallt.
Avsluta din hårtvätt med att skölja håret i kallt vatten. Det sluter hårets fjällskikt och gör det härligt glansigt.

8. Krama ditt hår.
I stället för att gnugga håret med en handduk ska du krama ur vattnet med handduken. Att frottera håret sliter på det och gör hårets ytskikt matt.

9. Du skall inte ha begärelse till din nästas hår.
Lär dig uppskatta ditt eget hår och gör det bästa av det du har i stället! Med rätt produkter och vård kan nästan alla hår bli vackra. Har du tunt hår kan du göra extensions, men var kräsen: gå till en duktig frisör som använder sig av äkta hår (indiskt hår har gott rykte kvalitetsmässigt), tänk också på att du måste sköta det noggrant genom borstning och inpackningar.

LÄS OCKSÅ: Frisyrer 2018 – här är klippen och hårfärgerna som gäller i år 

10. Visa ditt blöta hår hänsyn!
Ett blött hår är dubbelt (!) så skört som ett torrt. Sätt inte upp håret när det är blött, det går lätt av och torkar dessutom mycket långsammare. Det är inte heller bra att sova med blött hår.