in

Guide: 5 vackra midsommarfrisyrer

bild 8
Guide: 5 vackra midsommarfrisyrer

Svårt att hitta hårinspiration till midsommarfesten? Lugn, VR guidar dig till 5 vackra midsommarfrisyrer som du enkelt fixar på egen hand.

Mer

midsommarhar

Midsommarklänningen är provad och klar men hur är det med håret? Ingen panik, att fixa finaste midsommarfrisyren är faktiskt lättare än du tror. Frågan är bara om du ska satsa på romantiska flätor, en klassisk uppsättning, mjuka vågor, en slarvig knut eller den höga svansen – VR guidar dig nämligen till alltihop. Spana in!

Romantiska lockar med flätor

brendasong

Brenda Song matchar sina vågor med fina flätor.

1. Börja med att krama in en lockframhävande produkt i nytvättat, handdukstorkat hår. Låt självtorka eller använd en hårtork. Föna på svag värme.
2. När håret är torrt, spraya en värmeskyddande spray över hela håret. Dela sedan upp det i flera partier och locka det med hjälp av uppvärmda hårspolar, en plattång eller locktång.
3. Urskilj en hårslinga på var sida om ansiktet och fläta dem. Fläta dem gärna bakåt, mot nacken, så slipper du att håret ”bucklar” sig vid ansiktet. Fäst flätorna bak i nacken, antingen tillsammans eller separat med hårnålar.
4. Spraya rikligt med en stark spray för att få lockarna att hålla och flätorna att sitta fast. Klart!

Höga svansen

katyperry

Katy Perry är både snygg och trendig i den höga svansen.

1. Börja med att kamma igenom håret och fäst det sedan högt på huvudet med hjälp av en stark hårsnodd. Tämj småhåren och få dem att lägga sig bakåt, mot svansen, med hjälp av vax, gele eller hårspray. Har du inte långt hår kan löshår vara en bra lösning till att få till en riktigt lång svans.
2. Ta loss en slinga ur svansen och fläta den. Fäst flätan med en liten snodd och vira den sedan runt svansen. Fäst med hårnål.
3. Gör håret riktigt platt och glänsande med hjälp av en plattång. Du får ett bättre resultat om du delar upp håret i flera partier och plattar det var för sig. Glöm inte att skydda det med en värmeskyddande stylingprodukt innan du plockar fram plattången.
4. Spraya en glansgivande spray som motverkar friss över svansen. Om du vill kan du avsluta med en dusch vanlig hårspray för att få extra stadga i frisyren.

Mjuka vågor

lauren

Lauren Conrad är känd för sitt långa, välvårdade hår.

1. Börja med att tvätta håret med glansgivande produkter. Applicera sedan en volymgivande produkt, till exempel ett mousse.
2. Föna det sedan torrt med hjälp av en stor rundborste. Glöm inte att applicera en värmeskyddande produkt innan du plockar fram fönen.
3. Dela upp håret i två-tre partier och locka dem sedan med en stor locktång. Ju större tången är, desto bättre. Glöm inte att också locka håret närmast ansiktet.
4. Applicera ett glansgivande hårserum över hela håret, från rot till topp. Spraya sedan lätt med en medelstark spray.

Slarviga volym-knuten

vanessahudgens

Vanessa Hudgens bemästrar den slarviga knuten med bravur.

1. Applicera ett stylingpuder över hela håret för att lyfta hårrötterna och ge håret en rufsigare, busigare känsla. Samla sedan allt hår i en hög hästsvans.
2. Tupera hästsvansen genom att ”rugga” den fram och tillbaka genom en smal pinnkam. Samla sedan det tuperade håret i en stor, lös boll.
3. Fäst bollen med frisyrnålar, mest i hårbottnen eftersom du inte vill förstöra den tuperade volymen. Tussla lite i knuten med hjälp av fingrarna om det behövs.
4. Avsluta med mycket hårspray, gärna ett pudrigare hårlack, över hela håret. Om du kan, ta med en liten hårspray i väskan så att du kan bättre på hållbarheten under kvällen.

Klassisk uppsättning

kristin

1. Tvätta håret med volymgivande produkter och applicera sedan en saltvattenspray över hela håret. Krama fram lockar och vågor och låt det sedan självtorka.
2. När håret är torrt, lyft håret högst upp på hjässan och lägg det åt sidan. Dra sedan håret närmats ansiktet bakåt och fäst det i nacken med hjälp av hårnålar. Tupera det åtsidolagda hjässhåret lätt och lägg tillbaka det på huvudet, så att hårnålarna döljs.
3. Forma håret närmast ansiktet med hjälp av en locktång eller plattång. Vid behov, bättra också på resten av vågorna och lockarna i håret.
4. Avsluta med en rejäl dos hårspray med stark stadga.