in

Gör ditt eget hemmaspa!

bild 7
Gör ditt eget hemmaspa!

Känner du dig som en trött torris? Ladda batterierna med sköna spakurer! VeckoRevyn ger dig smarriga sparecept – och listar de bästa produkterna för din hud.

Mer

Allergibesvär? Testa alla hemmaspablandningar i armvecket först och vänta i ett dygn. Ingen reaktion? Kör på!

spa

KROPPSPEELING
Du behöver:
0,5 dl farinsocker
0,5 dl grovsalt
0,5 dl olivolja

Gör så här:
Blanda ihop ingredienserna i en skål och använd på en gång. Smörj i cirkulerande rörelser över hela kroppen. Skölj av med ljummet vatten. Smörj in hela kroppen med en återfuktande kroppsolja medan huden fortfarande är lite fuktig, så kapslas ännu mer fukt in i huden.

KROPPSOLJA
Du behöver:
2 dl sötmandelsolja
1 dl jojoba- eller hasselnötsolja
2 matskedar aprikoskärnolja

Gör såhär:
Blanda samman oljorna i en skål med varsamma rörelser. Applicera sedan oljan på torra hudområden. Förvara blandningen svalt och kallt i en flaska med lock.

HÅRINPACKNING
Du behöver:
2 ägg
4 matskedar olivolja

Gör såhär:
Blanda samman äggen med oljan och applicera sen över hela håret. Vira en handduk eller plastfolie över huvudet, så verkar inpackningen ännu bättre. Låt verka i cirka tio minuter och skölj sen igenom håret med ljummet vatten. Styla som vanligt.

FOTBAD
Du behöver:
7 dl vatten
2 dl mjölk
några droppar valfri essentiell olja, gärna lavendel

Gör såhär:
Blanda vattnet och mjölken. Värm blandningen lätt i en kastrull eller i mikron till dess att den känns lagom varm. Häll blandningen i en stor skål eller balja och droppa sen i oljan. Blanda och sätt ner fötterna i blandningen. Låt verka i cirka tio minuter och torka sedan fötterna torra med en handduk. Avsluta med lite mjukgörande fotcreme.

NAGELOLJA
Du behöver:
4 matskedar mandelolja
1 matsked aprikoskärnolja
5 droppar essentiell olja från rosengeranium
2 droppar essentiell rosolja

Gör såhär:
Blanda samman ingredienserna i en mörk glasflaska med lock. På så sätt håller sig oljan fräsch längre. Massera in oljan på väl rengjorda naglar och nagelband. Förvara mörkt och svalt.

ANSIKTSMASK
Du behöver:
1 matsked honung
1 äggula
0,5 tesked mandelolja
1 matsked yoghurt

Gör såhär:
Blanda samman ingredienserna och applicera på ett välrengjort ansikte. Skölj av med ljummet vatten efter 10.15 minuter. Honung verkar stimulerande och återfuktande, ägg och mandel är återfuktande och yoghurt verkar porsammandragande.

Mer om skönhet på VeckoRevyn.com…
Boosta din hy!, Så gör du din egen hårinpackning, 15 knep som får dig på bra humör!