in

Gör din egen nagelolja!

bild 8
Gör din egen nagelolja!

Det kalla vintervädret drar fukten ur dina händer och gör naglarna sköra och känsliga. Ge dem den omvårdnad de behöver med hjälp av en återfuktande nagelolja. VR har receptet!

Mer

nagelolja

Precis som din hud och ditt hår behöver dina naglar fukt för att må bra. Nagelolja är, som det hörs på namnet, en återfuktande olja som används för att stärka sköra naglar som lätt skivar sig eller går av. Oljan kan också användas på nagelband som spricker. Nageloljor är berikade med återfuktande ämnen och ska oftas masseras in på torra, väl rengjorda naglar. VR vet hur du blandar till din egen nagelolja på nolltid – varsågod!

Så blandar du din egen nagelolja

  • en tom behållare med lock
  • 10 ml mandelolja
  • 10 ml jojobaolja
  • 10 ml risolja
  • eventuellt 5 droppar doftolja

Blanda mandeloljan, jojobaoljan och risoljan i behållaren. Använd en tratt för att minska risken kladd och spill. Blanda i doftolja om du vill att din nagelolja ska lukta extra gott. Droppa med hjälp av en bomullstops oljeblandningen på naglarna och massera in den ordentligt. Glöm inte nagelbanden! Förvara sedan behållaren med oljan på ett svalt och mörkt ställe.

VR listar: Bästa nageloljorna

depend

Depend sesamolja, cirka 149 kr.
Nagelolja berikad med e-vitamin, jojobaolja och mandelolja. Den smarta pipetten gör doseringen superenkel och det känns som om naglarna blir återfuktade på djupet.

orly

Orly Cuticle care complex, cikra 165 kr.
Nagelolja berikad med aloe vera, papaya- och myrraolja. Oljan går snabbt in utan att kännas kladdig. Bra och återfuktande!

sallyhansen

Sally Hansen Vitamin e nail & cuticle oil, cirka 100 kr.
Nagelolja berikad med druvkärnor, lavendelolja och protein. Dryg formula som känns återfuktande på både naglar och nagelband. Plus för att oljan är fri från parfym!