in

Gör din egen hårinpackning!

bild 1
Så gör du din egen hårinpackning!

Ekar det tomt i plånboken? Blanda till din egen inpackning med ingredienser från skafferiet!

Mer

inpackning header

Höstens isiga vindar och fallande temperaturer kan lätt förvandla det blankaste hår till en torr och livlös historia. Vad ditt hår behöver just nu är en rejäl återfuktning på djupet. Räcker inte pengarna till? Du glömmer väl inte bort att ditt skafferi är fullt av fantastiska ingredienser som du kan använda till härliga skönhetskurer – som återfuktande hårinpackningar, till exempel! VR har recepten som ditt hår behöver.

Inpackning för fett hår

  • 1 msk vinäger
  • 2 dl kranvatten
  • En nypa salt

Blanda vinägern med kranvattnet och tillsätt saltet. Massera in blandningen i håret och hårrötterna och låt verka i en timme. Skölj sedan ur med kallt vatten. Blandningen renar och tonar hårbotten, samtidigt som den motverkar fett hår. Ger härlig glans som en extra bonus!

Inpackning för torrt hår

  • 2 msk olivolja
  • 1/2 avokado
  • 1 msk majonnäs

Värm olivoljan så att den blir ljummen och blanda med resten av ingredienserna. Massera in blandningen i handdukstorkat hår och täck med en plastpåse och en handduk. Låt verka i tjugo minuter, tvätta sedan ur blandningen med ditt vanliga schampo.

VR listar: Bästa hårinpackningarna

Vill du hellre investera i en inpackning från skönhetsdisken? VR listar de tre bästa hårinpackningarna just nu!

Disp selected Healing cream, 168 kr/eleven.se.
En långverkande kur som inte ska sköljas ur. Innehåller 35 procent aloe vera och är dessutom berikad med alger som ska ge glans och skydd.

1102000

Schwarzkopf Bc bonacure Color save treatment, 179 kr/bangerhead.se.
Hårinpackning för färgat hår. Ska återuppbygga håret och samtidigt bevara och skydda färgen. Dryg!

0186569 l

Aussie 3 Minute miracle reconstructor, cirka 120 kr.
Expresskur som endast behöver verka 3 minuter för ett skinande resultat. Doftar fantastiskt gott och gör håret supermjukt.