in

Fylligare läppar på nolltid – så funkar det!

bild 17
Fylligare läppar på nolltid!

Lip plumpers gör din mun Hollywood-plutig på ett kick. Men hur fungerar de? Och varför sticker de så när man applicerar? VR har svaren.

Mer

lips

VAD ÄR EN LIP PLUMPER  OCH VARFÖR SKA JAG ANVÄNDA DET?
Svar: En lip plumper gör att dina läppar ser fylligare ut. De finns i både ofärgade och färgade varianter och kan bäras ensamt som ett läppglans eller appliceras under ett läppstift. Vill du att dina läppar ska få mer, om än tillfällig, volym kan en lip plumper vara någonting att satsa på. En del ger en visuell effekt, en del en tillfällig svullnad och andra lovar ge fylligare läppar på lång sikt.

HUR FUNGERAR DET?
Svar: Det är ämnena i lip plumpern som åstadkommer en tillfällig svullnad av läppen. Exempel på sådana ämnen är till exempel menthol, koffein, kanel och kamfer, som i sin tur är en vanlig ingrediens i eteriska oljor och tigerbalsam. Det som händer när läpparna svullnar är att blodkärlen vidgas och att det blir en inflammatorisk reaktion när vävnaderna retas.

VARFÖR STICKER OCH KLIAR DET I LÄPPARNA NÄR JAG APPLICERAT LIP PLUMPER?
Svar: En lip plumper innehåller ämnen som irriterar munnens tunna, känsliga hy och gör att den svullnar upp. En lip plumper fungerar bara tillfälligt, så ofta måste du re-applicera den under dagen för att den fylliga effekten ska hålla i sig.

ÄR DEN STICKANDE KÄNSLAN I LÄPPARNA FARLIG?
Svar: Det finns inga kända biverkningar men risken för allergikontakt finns, särskilt om du är allergisk mot vissa ämnen sedan tidigare. Tror du att det finns en allergirisk, applicera lip plumpern i ditt armveck och låt den sitta i ett dygn för att se om någon smärtsam irritation uppstår.

FINNS DET NÅGOT ANNAT JAG KAN GÖRA OM JAG INTE VILL ANVÄNDA LIP PLUMPER?
Svar: Absolut! En del lip plumpers innehåller få irriterande ämnen och är istället rikare på ljusreflekterande ämnen, som ger dina läppar en kosmetisk effekt av att verka större. Vill du förändra dina läppars form och göra dem större kan du ta hjälp av en concealer och en läppenna. Applicera concealern längs läpparnas kontur, hela vägen runt munnen. Måla sedan dit en ny kontur med hjälp av en läppenna. Måla därefter hela läpparna med en mjukt rosa läppenna och sudda med fingret för att jämna ut färgen. Avsluta med ett genomskinligt eller svagt rosa läppglans i mitten av över- och underläppen.

LÄS OCKSÅ: VR testar: Lip plumpers