in

Frisyrtrender i vår

hartrenderdraggw
Frisyrtrender i vår

Hur ska jag ser ut i vår? Linda Beronius på Nääs Skönhetsfabrik delar med sig av sina bästa frisyrtips.

Mer

hartrenderdraggw

Cirkus, pompa och ståt var ledorden för de eleganta uppsättningarna på Lars Wallins visning under Elmia Inspiration 2009 i Jönköping. Precis som klänningarna är frisyrerna skapade à la hautue couture*. Kreativt ansvarig för håren står Linda Beronius, frisör och vd för Nääs Skönhetsfabrik.

har

Börja med att toupera överhåret och vänta med nackhåret till sist.

Linda Beronius, vilka är dina bästa knep för en liknande håruppsättning hemma?
– Helst ska håret vara otvättat, då är det enklast att styla. Dela in håret i olika tjocka passéer som touperas för volym med en fintandad kam. Spraya med hårspray för stadga. Det jag använder idag är L’oréal Infinium regular spray. Borsta försiktigt testarna med en borste med svinborst, tvinnar dem och fäst locken med hårnålar. Och det behöver inte vara en perfekt lock, glansig lock. Några strån får gärna sticka fram.
När jag väl lyckats och kvällen lider mot sitt slut – hur gör jag gör att kamma ur det och undvika att se ut som en svintoboll dagen därpå?
– Testa att föna håret med det kallaste läget på hårfönen, då brukar det vara lättare att reda ut. Funkar inte det, testa att borsta ur håret försiktigt och använd massor av balsam i duschen.

larsw

Lars Wallin och Linda Beronius fäster tiaran rätt.

Vilka hårtrender gäller i vår?
– I vår är det mycket långa hår som är lagt på stora spolar. Tänk Miami Beach-waves som andas 70-tal snarare än lagda lockar. Har du klippt dig kort kan du klippa ännu kortare. Mer attityd, flikiga toppar och surflook. Vi ser även mycket raka linjer och dramatik, liksom mjuka, rundade former. Det kommer bli en väldigt motsägelsefull säsong.

visning

Mycket av inspirationen var hämtad från cirkusmanegen.

visning2

Exklusiva plagg och minst lika exklusiva håruppsättningar visades upp.

bild 45

Glitter och glamour rådde backstage såväl som på catwalken.

Haute couture

Haute couture är franska och betyder hög sömnad och är den främsta formen av sömnadskonst. Ett haute couture-plagg är exklusivt och unikt samt sytt för att bäras en gång, på catwalken.

Läs också:

Skönhetstrender i vår. Veckorevyn.com intervjuade makeupartisten Therese Nilsson om vårens sminktrender.