in

Frissigt hår? Här är största misstaget (nästan) alla gör!

frissigt har 3

Det finns flera tips och knep för att få bukt med frissigt hår och jag vet inte hur många oljor och leave in-balsam jag testat. Så visar det sig att jag motverkar alla mina ansträngningar på natten… Mer

koplankar

Vaknar du liksom jag upp med ett ruffs på morgonen?

friss

Då ska du läsa vidare.

 

Oavsett hårtyp, om du dag efter dag vaknar upp med ett torrt fågelbo på huvudet är risken stor att det är din kudde som är boven i dramat, eller ja, snarare ditt örngott – om det inte är gjort av siden eller satin vill säga. I en intervju som Cosmopolitan gjort med kändisstylisten Jen Atkin berättar hon nämligen att bomull (som ju de allra flesta örngott tillverkas av) absorberar fukt, medan material som siden bibehåller fukten.

Så, när du ligger på en kudde med siden- eller satinörngott främjas oljorna i håret istället för att de absorberas och underhåller snarare dina längder än att torka ut dem. Siden gör dessutom att ditt hår glider mjukt över örngottet och inte utsätts för lika mycket friktion, vilket är den stora orsaken till frissigt hår.

Att byta ut bomullsörngottet är särskilt fördelaktigt för oss med hår som har en tendens att frissa ihop sig, som har grova hårstrån eller som är självlockiga (själv kan jag bocka av alla tre, #NOTwinning.)

Har du trots allt svårt för att skiljas från ditt bomullsörnott? Jen Atkin tipsar om att vira en sidensjal runt huvudet för att skydda ditt hår när du sover.
”Det är ett supertips för alla hårtyper”, avslutar hon.

Bonus. Siden- eller satinörngott är inte bara snällt mot håret utan även mot din hud. All press och gnidande mot kudden suger ut fukten och kan skada till kollagenet och elastinet (hudens byggstenar). Ett annat tips för fin hy är att bulla upp med mer än en kudde så att du sover med huvudet i ett högre läge. Det minskar vätskeansamlingar runt ögonen. Fiffigt va? Det och 16 andra gratis supertips för fantastisk hy hittar du här!

Förutom att byta kudde kan bra produkter också hjälpa mot frizzigt hår. Här är VeckoRevyns favoriter!

bästa produkterna anti frizz

Stylingcreme med anti frizz-egenskaper, från Kevin Murphy. Läs mer och köp här.

Balsam mot frizzigt hår, från Grown Alchemist. Läs mer och köp här.

Lätt anti frizz-spray, från Bed Head Tigi. Läs mer och köp här.