in

” Fräscht är vårens nyckelord”

sminknyastedragare
” Fräscht är vårens nyckelord”

Världsberömda MakeUp-artisten Katarina Håkansson tipsar om vårens och sommarens smink! Mer

katarina

Katarina Håkansson är en av Sveriges mest framgångsrika makeup- artister. Hon är känd för sin speciella look som bygger på naturlig och fräsch hy och  hon har arbetat med flera av världens största modemagasin. Hennes jobb har synts i bl.a. Vogue, Marie Claire, Elle, Glamour och Cosmopolitan.

Katarina Håkansson har nyligen lanserat det egna märket Håkansson som redan används flitigt av superstjärnor som Penelope Cruz, Liv Tyler och Johnny 
Depp. Veckorevyn träffade Katarina för sex snabba frågor om vårens om sommarens smink.

katarinartikel

Hur ska man sminka sig i vår och sommar?
Jag kör på stilen från Glow till Dew, alltså dew som i dagg. Huden ska inte vara oljig, utan ha en naturlig fräschör. Ta hand om solbrännan och våga mer pastell och roliga färger. Partysminkningen i vår ska vara färglad, men lätt. Nöj dig med en färg på ögonlocken eller ett svagt skimmer och så svart mascara. Använd blush och läppglans. Skippa korallen och våga rosa och cerice nu. 

Vanligt fel som många gör?
Många överplockar sina ögonbryn och många använder alldeles för mycket foundation. Unga tjejer har oftast väldigt fin hy i sig och behöver ingen foundation.

Vad är viktigast att tänka på när det gäller att få till en snygg sminkning?

Man bör alltid arbeta bort skarpa linjer och sota ut färger. Och alltid utgå från en bra och jämn bas.

color 7 8

Vad ska man absolut undvika i vår och sommar?
Undvik puderfoundations. Det ser gammalmodigt ut och ger intryck av en torr och livlös hy.

Vilket är ditt bästa skönhetstips?
Ta hand om din hy och håll det enkelt. Rengör inte huden för torr. Det är vanligt fel som många gör. Man rengör med hjälp av alkohol som torkar ut. Återfukta istället!

Vad har du själv alltid i sminkväskan?
The scent från Håkansson som är en lätt lotion med doft. Det fräschar upp omedelbart. Och så går jag aldrig ut utan Håkanssons color-kit som innehåller ruoge, foundation, ögonskugga och läppglans i bara två produkter. Litet och praktiskt.

Katarina Håkansson har nyligen öppnat sin första butik på PUB i Stockholm. Här kan du få gratis sminkning och rådgivning!  Produkterna finns även att köpa på Håkanssons hemsida!