in

Frågor om skönhet? VR har svaren!

bild 7
Frågor om skönhet? VR har svaren!

Varför blir håret elektriskt på hösten? Och hur lägger man den perfekta eyelinern? Varje vecka besvarar VeckoRevyns skönhetsredaktör Therése Hallberg dina skönhetsfrågor!

Mer

skonhetsfragor

Brukar du också känna dig mest förvirrad när det handlar om skönhet? Att lista ut vilken foundation som är bäst för just din hudtyp, veta hur ofta man ska skrubba kroppen och lista ut hur man får nagellacket att sitta som berget hela veckan kan vara minst sagt klurigt. För att reda ut begreppen besvarar VeckoRevyns skönhetsredaktör Therése Hallberg varje vecka skönhetsfrågor som våra läsare har mejlat in. Vill du också fråga Therése någonting, mejla henne direkt på [email protected]!


FRÅGA: Varje höst och vinter blir mitt hår superelektriskt! Vad ska jag göra? /Charlotta
SVAR:
Håret blir lätt flygigt och elektriskt under hösten och vintern, eftersom det är kallt ute och luften inomhus är extra torr. I vissa fall kan det också bero på dina kläder om de är gjorda av syntetmaterial, som till exempel polyester. Dämpa flygigheten med hjälp av hårserum eller en klick handcreme, som du ändå kanske bär med dig i väskan. Ett annat tips är Brauns nya hårsborste Satin brush, som med hjälp av jon-teknologi dämpar elektriciteten i håret. Den blir din för 499 kr.


FRÅGA: Hur lägger man den perfekta eyelinern? /Sara
SVAR
: Det är svårt att få till en rak linje i en enda rörelse om du är ovan. Så istället för att kämpa med darrande hand, måla små prickar med eyelinern i den riktningen som du vill ha linjen. Se till att du gör prickarna lika tjocka eller smala som du vill att den färdiga linjen ska vara. Bind sedan ihop prickarna med samma eyeliner, så att du täckerna dem och därmed får en jämn linje. Lätt som en plätt!


FRÅGA: Mitt favoritläppstift får aldrig plats i väskan när jag ska ut och festa. Har du någoti tips på ett pyttelitet stift som är lätt att bära med sig? /Mikaela
SVAR:
Vet du, du kan faktiskt få med dig ditt favoritläppstift trots att väskan är proppfull! Första steget är att investera i en läppensel med lock. Applicera sedan en klick med läppstift på penseln och sätt försiktigt på locket. Den smala penseln får lätt plats i din väska och är laddad med åtminstone två förbättringar med färg under kvällen.


FRÅGA: Varför har jag vita prickar på naglarna? Är det mjölkbrist, som mina kompisar påstår? /Anna
SVAR
: Vita prickar på naglarna beror oftast på att fingrarna har fått ta emot slag eller stötar. Att det skulle bero på vitamin- eller kalkbrist är en gammal myt som fortfarande lever kvar. De vita fläckarna är inte farliga och växer bort på sikt.

FRÅGA: Hjälp, jag är så torr om vristerna trots att jag smörjer in mig! / Sasha
SVAR:
Det här handlar troligen om en kombination av vad du har på dig och det kalla höstvädret. Har du ofta byxor på dig är det lätt hänt att kall luft smiter in under byxbenet och torkar ut huden. Smörj in dig med en extra fet creme, som ett body butter, och investera i höga strumpor.