in

Foundation-sticks är höstens stora sminktrend – därför ska du testa

test stick foundation

Foundation-sticks har funnits länge, men i höst har de gjort en extra stor och bombastisk comeback. Alla pratar om dem – och alla sminkmärken producerar dem. Men varför är de egentligen bra? Och är de ens bra? Veckorevyn.com reder ut. Mer

Har du också fått för dig att foundation-sticks riskerar att bli tjocka, kakiga och därmed inte passar dig? Tänk om! På marknaden finns nu en rad foundation-sticks som funkar riktigt bra.

Till hösten 2016 har en rad hypade skönhetsföretag släppt nya foundation-sticks, som utlovar en lätt finish, bra täckning och lagom mycket glow!

Och ja – den nya generationens foundation-sticks är bättre än sina föregångare, riktigt bra till och med.

Passar ett foundation-stick dig?

Om du är ute efter en lite högre täckningsgrad än vad en bb-cremé eller en lätt foundation kan ge dig så är en foundation-stick helt rätt för dig. Har du vissa områden som behöver extra täckning funkar den också bra, eftersom den kan användas lite som en concealer vid behov.

Så länge du applicerar ett stick rätt så går det att undvika kakigheten, men precis som med foundations beror det på din hy, vilken foundation-stick du väljer och hur du applicerar den.

Vanliga misstag med foundation-sticks

Ett vanligt misstag många gör när de använder foundation-stick är att dra för få och för hårda linjer. Dra istället lätta linjen med din stick över kinderna, näsan, pannan och hakan. Sudda/blenda sedan dessa med en borste, Beautyblender eller rena fingrar!

Eftersom en foundation-stick oftast applicerar direkt på huden så är det lätt för bakterier att ta sig in. Är du orolig för det så kan du applicera foundationen på en borste/svamp och därefter i ansiktet!

Och som med allt annat smink: allt passar inte alla, och du kommer behöva testa dig fram. Men foundation-sticks är praktiska, enkla att använda när man fått in knycket och just nu finns många bra på marknaden.

Tips på foundation-sticks:

stick-foundation-arikel

  1. Anastasia, Stick foundation, ca 250 kr
  2. Hourglass, Vanish seamless finish foundation stick, ca 450 kr
  3. Wander, Flash focus hydrating foundation stick, ca 400 kr
  4. Clinique, Chubby in the Nude foundation stick, 275 kr
  5. Bobbie Brown, Skin foundation stick, 415 kr
  6. Make Up For Ever, Ultra HD invisible cover stick foundation, 350 krFör dig med mörk hy passar Anastasia, Hourglass, Bobbie Brown och Make Up For Ever extra bra då de har ett stort utbud av nyanser i annan färg en beige.