in

Föna håret som ett proffs!

bild 6
Föna håret som ett proffs!

Känns ditt hår som en glansig dröm eller ett trassligt fågelbo när du fönat det? Att föna håret på rätt sätt kan göra stor skillnad. VR vet hur du lyckas!

Mer

fonguide

Nej, att föna håret torrt behöver inte sluta i en risig historia. Allting handlar om att  förbereda håret, behandla det väl och använda rätt produkter. VR visar vägen…

INVESTERA I EN BRA BORSTE
Att föna håret med en billig plastborste kan vara rena döden för ditt hår. Detta eftersom plastborsten är för grov för dina hårstrån och för att den uppvärmda plasten i borsten kan slita ytterligare på hårets kvalitet. Satsa istället på borstar med naturligt hår som gör håret glansigt. Att föna med en paddelborste gör håret platt och lent, medan en rundborste ger fin volym.

VAR VARSAM MED BLÖTT HÅR
Gnugga aldrig håret torrt med en frottéhandduk, det sliter på hårstråna och kan medföra att de går av. Krama istället försiktigt vattnet ur håret med en handduk och red ut det med en bredtandad kam. Inte nog med att du förebygger slitage, du motverkar också frizz.

SKYDDA MOT VÄRME
Du glömmer väl inte att ha i en värmeskyddande produkt i håret innan du plockar fram fönen eller andra stylingverktyg? Bra! Men visste du att värmeskyddet fungerar bättre om du applicerar det i blött hår? Detta eftersom produkten lättare fördelar sig i blöta längder snarare än i fuktiga.

ANVÄND ETT TRATTMUNSTYCKE
Se till att du alltid fönar med ett trattmunstycke! Faktum är att de fönar ditt hår torrt på det mest skonsamma sätt. Tratten ser till att lufttillförseln är snabb och direkt och attt fjällskikten på dina hårstrån lägger sig rätt. Har du däremot självlockigt hår eller vill framhäva lockar fungerar en så kallad diffuser bäst.

EN BRA START
Eftersom håret som inramar ditt ansikte är viktigast att få till är det också smartast att börja föna framifrån. Arbeta dig sedan bakåt, mot nacken.

VOLYM, TACK!
Vill du föna fram drömvolym i ditt hår? Applicera ett volymmousse i hela håret och dela sedan upp håret i olika sektioner. Föna varje sektion torr med en stor rundborste.

VÄLJ DEN RAKASTE VÄGEN
Är du ute efter ett mjukt och glansigt hår finns det ingenting som fungerar bättre än en plattång. Applicera ett värmeskydd med anti frizz-egenskaper i hela håret, föna det torrt med en paddelborste och avsluta sedan genom att dra plattången genom håret. Har du ett tjockt och bångstyrigt hår, låt en djupinverkande hårinpackning verka under natten för att mjuka upp hårstråna.

SKÄM BORT MED NÄRING OCH STYRKA

Fönar du håret eller använder andra stylingprodukter flera gånger i veckan? Glöm inte att regelbundet skämma bort håret med en återuppbyggande och återfuktande inpackning. En behandling i veckan brukar räcka fint, men har du riktigt slitet och trött hår kan två behandlingar göra dubbel nytta.