in

Fixa pussmjuka läppar

angie
Fixa pussmjuka läppar

Aldrig mer fnasiga och torra läppar – spana in vårat stora läppbalsam-test!

Mer

Från torr, svidande och fnasig … till mjuk, återfuktad och plutig.
Dagens läppbalsam presenteras i ljuvliga burkar, doftar himmel och mer eller mindre utlovar kyssar. VeckoRevyn har kollat vilka som uppfyller kraven!

1. TePoemä Youth restore lip recovery, 350 kr.

te

Känsla: En ganska tunn creme som om den inte använts på några dagar blir rinnig. Ger ingen glans och doftar neutralt. En ganska oglammig produkt alltså.
Resultat: Läker torra och nariga läppar mycket bra. Redan efter en dags användande var läpparna så gott som återställda.
Prisvärd: Produkten är verkligen bra. Men eftersom den inte kan användas som glans så känns den i dyraste laget.

Betyg: 4 av 5.

2. Oliva by CCS lip care with shine, 45 kr.

oliva

Känsla: Som ett mellanting mellan gloss och läppbalsam. Ger lagom mycket glans, men känns också uppmjukande. Doftar fräscht och smakar ingenting.
Resultat: Blir fint på läpparna och sitter kvar hyfsat länge. Känns som att den återfuktar tillfälligt så kanske inget för dig med extremt torra läppar. Efter att balmet försvunnit är de lika torra igen.
Prisvärd: Ja, den är värd sina 45 kronor.

Betyg: 3 av 5.

3. Skyn Iceland Angelica Lip repair, 169 kr.

skyne

Känsla: Penslas på och ger nästan en isande menthol-känsla på läpparna, och doftar vanilj. Känns behagligt mjukt, men samtidigt känns just penseln som en hygienfälla i längden.
Resultat: Ger mjuka läppar, men också en längtan efter att hela tiden pensla på igen. Är 100 procent vegetabiliskt, vilket är ett plus.
Prisvärd: Nja, det känns aningen högt.

Betyg: 3 av 5.

sienna

Fixa mjuka, kyssvänliga läppar som Sienna.

4. Mama Coco’s Vanilla mint lip balm, 99 kr.

prodcoconutcream

Känsla: Balsamet är väldigt hårt och svårt att få att fastna på läpparna. Man får trycka i balsamet och snurra runt med fingret ett bra tag för att över huvudtaget få något att fastna på fingret. Ännu sämre går det utomhus.
Resultat: Väl på läpparna känns det bara som att det lägger sig på ytan utan att tränga in och man blir torrare än innan. Balsamet smakar inget särskilt och håller inte särskilt länge.
Prisvärd: Burken är söt som present, men då det inte fyller sin funktion blir svaret ändå nej.

Betyg: 2 av 5.

5. Smith’s Rosebud Salve, 89 kr.

KLASSIKER!

rosebud salve

Känsla: Doftar gott men är nästan utan smak. Sitter bra och är precis lagom krämig.
Resultat: Wow! Inte konstigt att den här har blivit en sådan favorit hos de som testat den. Den mjukar verkligen upp, doftar gott och sitter länge. Konsistensen är faktisk perfekt.
Prisvärd: Jajemen. Den passar ju dessutom så bra till både torra armbågar och nagelband!

Betyg: 5 av 5.

6. Yu Be Lip Therapy, 69 kr.

namnlost 1

Känsla: Kultig klassiker från Japan som doftar ganska mycket av nyttiga örter. Lugnar torra svidande läppar direkt. Skön konsistens som varken klibbar eller känns för lös, däremot kan den kännas aningen för tunn, så det är lätt att ta mer hela tiden.
Resultat: Sitter kvar på läpparna ganska länge och känns otroligt dryg, vilket är bra då den är lite lätt beroendeframkallande.
Prisvärd: Absolut.

Betyg: 4 av 5.

7. Crazy Rumours Brew tea time for your lips ”Apple spice”, 69 kr.

BÄST I TEST!

brew

Känsla: Doftar, precis som namnet antyder, kryddigt äpple. Konsistensen är underbar, krämig och tjock. Smaken är diskret.
Resultat: Sitter kvar väldigt länge, doftar gott och känns verkligt uppmjukande. Är dessutom gjort på helt naturliga ingredienser och vegan-vänlig.
Prisvärd: Oh, ja!

Betyg: 5 av 5.

8. Kiehl’s Lip Balm ”no 1”, 95 kr.

kiehls

Känsla: Konsistensen påminner ganska mycket om klassiskt vaselin, men går bättre ”in” i läpparna och blir inte lika fett. Doft- och smaklös i en bra liten tub där du likt många andra slipper peta med fingrarna.
Resultat: Läpparna känns mjukare och lenare direkt efter och efter en tids användning.
Prisvärd: Ja.

Betyg: 4 av 5.

Den här artikeln om smink publicerades i VeckoRevyn nummer 3/2008. För mer läsning om smink och skönhet, kolla in det senaste numret som finns ute nu!

Kommentera – vilket är ditt favorit-läppbalsam?