in

Fixa frisset hemma – steg för steg!

haair

Känns ditt hår trist och frissigt? VR har knepen som gör håret glansigt på ett kick!

Mer

1. Återfukta från grunden.

Låt bli att tvätta håret så ofta, försök att hålla dig till två gånger i veckan. Använd alltid återfuktande schampo, inpackning och balsam. Om du inte har extremt tunt och fint hår, satsa på riktigt feta produkter. Inpackning och balsam ska verka i minst ett par minuter i fuktigt hår (blött har inte samma uppsugningsförmåga).

2. Styla rätt.

För att hålla längderna glansiga och frissfria, börja med att applicera en stylingcreme och låt det sedan lufttorka. Borsta och föna sedn ditt torra hår i hårets riktning. Går du mot hårets naturliga fjällskikt kan du snabbt skapa oönskat friss.

3. Lägg till glans.

Använd en glansgivande finish, till exempel silikonbaserade droppar som effektivt dämpar friss. Var noga med att inte överdosera, utan ta istället lite i taget för kontroll. Droppa lite i handflatan, gnid ihop händerna och fördela håret.

4. Olja in.

För att jobba bort frisset ytterligare, gör en inpackning med olja en gång i veckan. Det återfuktar på djupet och är ett riktigt modellknep för att hjälpa skadat hår. Lämna i så länge som möjligt, allra helst över natten men bara tio minuter hjälper också. Skölj och schamponera sedan håret.

Glöm inte heller…

…Att klippa dig! Underhåll ofta men undvik många korta etapper. Långa lager fångar ljuset snyggast.

…Färgen! Askblont och många blonda slingor kan ge ett frissigt intryck.