in

Fixa fantastiska fötter

pedikyr fotter 3
Fixa fantastiska fötter

Vintertrötta, tråkiga fötter? Det är lätt att glömma bort dem såhär års… Bryt trenden, skäm bort fötterna med en härlig hemmabehandling. Veckorevyn.coms Ebba listar åtta produkter som fötterna tycker om. Mer

1. Inte glammigast – men bäst i klassen!

1089 medical fotcreme s

Nej, den har varken ett glammigt namn eller en tjusig förpackning. Men tusan vad bra den är. För riktigt torra fötter är Acos rödvita, oparfymerade Mjukgörande fotkräm bästa medicinen.

Utöver mjukgörande jordnötsolja innehåller krämen dessutom svalkande/kylande menthol och lugnande kamfer. Köp den på Apoteket för 28 kr.

2. Marios Dunderkur för vintertorra hälar

ftb elbowhee

Mario Badescus rika, feta Elbow & heel smoothing cream är en dunderkur för extratorra områden som hälarna lätt kan bli.
För att verkligen se snabbt resultat, kräma in rikligt med kräm på kvällen, på med rena bomullsstrumpor och sov med dem. På morgonen känner du garanterat skillnad.
Krämen kostar 106 kr och finns på Eleven.se.

3. Bada dem i blommigt badsalt

showecfimage

Sänk ner fötterna i en balja med ljummet vatten i cirka en kvart innan du filar och krämar in dem.
Späckat med havssalt och vårdande örter är det här ljuvligt fina fotbadsaltet från svenska Lisen organics. Kostar 200 kr från Smashing.se.

4. Ingen balja? Testa uppblåsbart fotbad

217900 1

Äh, årets julklapp är inte alls en navigator – vi tror mer på det uppblåsbara fotbadet. För det kan väl inte bara vara vi på Veckorevyn.com som sticker ner fötterna i skurhinken när det ska fixas pedikyr hemma? Alltså tycker vi att det här är en otroligt smart uppfinning.

Fotbadet finns även i blått och kostar 110 kr från inredningsbutiken Bosigns webbshopp.

5. Unna dig söta strumpor

sonia strumpor

När du fått ordning på dina fötter – badat, filat och krämat – ge dem en nattlig kur med en tjock fotkräm och ett par söta strumpor. Som exempelvis dessa randiga från Sonia by Sonia Rykiel, finns att köpa i 3-pack på Netaporter.com.

6. Härlig doft av honung och mjölkkola

milkhoneyopen

Den härligt krämiga doft av honung och kola gör att man helst av allt vill smaka på den – samtidigt är det en effektivt mjukgörande kräm, som går snabbt in i huden.
Cuccio naturales mjukgörande kräm hittar du på E-beautyshop.com. Och du, glöm inte att massera in nagelbanden på händerna när du ändå krämar fötterna!

pedikyr fotter 2

Till vänster klackar från Louboutin, till höger guldskor på Hayden Panettiere.

7. Sköna ”omslag” kurerar trötta fötter

feettreat

En riktigt ”feet treet”. Vilken fantastisk uppfinning! Thermo-omslag för fötterna i gele, som svalkar (du förvarar dem i kylen!) och slappnar av och lugnar efter exempelvis en lågn shoppingdag på stan.

Kostar 190 kr från Oscar & DehnEleven.se.

8. Mjukgörande sovstrumpor

p165945 hero

Softening socks från spamärket Bliss ger dubbel effekt om du drar på dem på nykrämade fötter. Strumporna är nämligen preparerade med en mjukgörande gel. Finns nu i limiterad julupplaga! Tyvärr finns de bara på Sephora

pedikyr fotter 1

Pedikyr och perfekta skor, på Sarah Jessica Parker på SAG-galan 2005.

LÄS OCKSÅ: Veckans mest diskuterade inlägg – Popmorsan bloggar om moralpanik. Vad är det som väcker så mycket tankar?