in

Fina fötter i 6 steg!

bild 5
Fina fötter i 6 steg!

Hela den långa kalla vintern har dina fötter varit instängda i varma och döljande skor. Men nu är det dags att släppa fötterna fria! VeckoRevyn vet hur du får dina fossingar redo för våräventyr på ynka tjugo minuter.

Mer

fot

AVLSAPPNANDE BAD

Steg 1:

Väck fötterna med ett varmt fotbad som verkar avslappnande för ansträngda fötter. Känns huden hård? Lägg i fem brusvärktabletter innehållande salicylsyra i badet och låt verka i 10-15 minuter. Salicylsyran i tabletterna kommer att mjuka upp valkarna och den hårda huden. Passa också på att ge dina fötter en liten work-out genom att vifta på tårna och snurra på anklarna. Det löser spänningar och får dina fötter att bli ännu mer avslappnade.

SKRUBBA LOSS

Steg 2:

Ta upp dina fötter ur badet och torka dem försiktigt torra med en mjuk frottéhandduk. Applicera en skrubbcreme, gärna en avsedd för fötterna eller en variant med rejäla skrubbkorn, över hela fötterna. Tillsätt lite vatten och massera in skrubbcremen under fem minuter, byt sedan fot. När det känns som om fötterna har fått en skön exfoliering, tag fram en fotfil och fila på undersidan av fötterna i långa, bestämda tag. Koncentrera dig särskilt på områden där huden känns extra hård. Skölj sedan av skrubbcremen.

FIXA FINA NAGLAR

Steg 3:

Nu är det dags att forma naglarna! När det gäller dina tånaglar mår de bäst av att hållas korta, så att de inte fastnar i strumpor eller börja växa inåt. Lämna därför bara en liten, tunn vit kant när du klipper. Eftersom dina tånaglar är skörare än dina fingernaglar är det bäst att klippa av dem med en nagelsax. Håll formen rak och fila till ruggade kanter med en nagelfil.

AJÖSS TILL FULA FLÄCKAR

Steg 4:

Nagellack missfärgar lätt dina naglar, men det är lätt fixat. Droppa saften från en färst citron på naglarna. Ta sen en citronklyfta och massera den försiktigt på naglarna under några minuter. Byt fot. Citronsaften ljusar upp missfärgningarna och ger naglarna en fin glans. Gör det till en vana att alltid använda ett baslack innan du målar med en knallig färg!

LÄGG TILL EN MAGISK MASK

Steg 5:

Dina tånaglar mår bra av en fuktboost från en creme eller en återfuktande fotmask. Applicera masken eller en fet creme på dina fötter och massera dem under ett par minuter. Har du extra torra naglar kan en dos vaselin också vara en bra idé. Dra sen på ett par rena bomullsstrumpor och låt masken verka under natten, så blir resultatet ännu bättre.

UNDERHÅLL FOSSINGARNA

Steg 6:

När du vaknar nästa morgon är dina fötter mjuka och redo för äventyr. Underhåll ditt hårda arbete för att hålla fötterna mjuka genom att massera in en återfuktande fotcreme efter varjedusch. Om du gör det håller sig dina fötter fina och fräscha längre – förhoppningsvis hela sommaren!

BÄSTA PRODUKTERNA FÖR DINA FÖTTER

fotcreme

1. Intensiv kräm för hård hud från Scholl, 79 kr.
2. Neutrogena Norweigan formula fotcreme, 75 kr.
3. The Body Shop peppermint Smoothing Pumice Foot Scrub, 109 kr.
4. Estée Lauder Mani pedi smoothing manicure pedicure treatment, 45 kr.
5. File-a-foot från The Body Shop, 45 kr.