in

Få sagolik hy!

hy

Vad sägs om att möta världen med strålande hy, utan vare sig synliga porer eller deppiga trötthetstecken? Lösningen stavas askungecreme, din nya bästis i sminkväskan.

Mer

hy
1

SVAR: En så kallad askungecreme kan se ut på olika sätt, men gemensamt för dem alla är att de ska ge huden en strålande lyster, minska synliga linjer och trötthetstecken, verka uppstramande, lyfta påsar under ögonen och förhöja din makeup.

2

SVAR: Askungecremer innehåller ingredienser som fungerar uppstramande för huden, så när påsar under ögonen är ett faktum, fungerar cremen som en räddare i nöden. Askungecremer innehåller också ofta ljusreflekterande pigment som trollar bort fina linjer, mörka ringar och förstorade porer. Huden ser helt enkelt piggare och slätare ut.

3

SVAR: Egentligen fungear de på ungefär samma sätt. Båda innehåller ljusreflekterande pigment som döljer stora porer och fina linjer samt ser till att din foundation sitter och håller längre. Skillnaden är att askungecremer dessutom verkar uppstramande, återfuktande och skyddande. Primers däremor, innehåller ofta silke och andra fuktabsorberande ämnen för att få hyn att hålla sig matt.

hy2
4

SVAR: Ja, en askungecreme kan se ut på många olika sätt och också beskrivas olika på förpacningarna. Namn som ”radiance balm”, ”beauty serum” och ”instant lifting” förekommer alla inom begreppet askungecreme. Dessutom blir det annu lite krångligare för oss konsumenter eftersom det också finns hybrid-produkter på marknaden, det vill säga cremer som både är primers, askungecremer och återfuktande ansiktsmasker på samma gång.

5

SVAR: Ja, men har du fet hy kan askungecremen få pannan att lysa ännu mer, speiellt om den är berikad med lyster-givande pigment. Prova dig fram för att gitta vilket sminkmärke som passar just dig. Även personer med känslig hy kan använda askungecreme, men här gäller det att läsa innehållsförteckningen noga. Testa först om du tål cremen genom att applicera den på ett ställe där huden är tunn, till exempel på halsen, och invänta eventuella reaktioner.

6

SVAR: På ett väl rengjort ansikte, efter ansiktscreme men före makeup. Har du torr och flakig hy, passa på att skrubba huden med en mild peeling innan.