in

Emilia de Poret: ”Jag äter läppglans på scenen”

bild 5
Emilia de Porets skönhetsfavoriter!

I Emilia de Porets sminkväska hittar man nästan bara lyxiga beautyprodukter. För VR avslöjar hon vilka favoriter som alltid finns med i handväskan, bästa skönhetsknepet och vilken budgetprodukt hon inte klarar sig utan.

Mer

emilia1

Gillar du smink eller känns det som ett jobbmåste som artist?
– Jag gillar det, det är alltid kul att kunna förstärka det jag vill förmedla på scenen i min makeup. Mitt fokus ligger oftast på ögonen, eftersom jag berättar så mycket med dem när jag sjunger.

Du har ett stort modeintresse och samlar på märkeskläder. Är du lika fascinerad av skönhetsprodukter?
– Jag spanar faktiskt lika mycket på sminktrender som på modetrender. Jag letar alltid efter nya favoritprodukter att upptäcka, just nu är jag fullkomligt beroende av Volume effet faux cils från Yves Saint Laurent.

Vilken skönhetspryl får alltid följa med i handväskan?
– Oj, det är flera! Först och främst läppglans och kajalpenna från Mac, concealer från Yves Saint Laurent och puder från Chanel.

Är du noga med att ta hand om ditt hår?
– Mitt hår tar fruktansvärt mycket stryk av all styling, så jag försöker verkligen ta hand om det när jag är ledig. Då ser jag verkligen till att varken locka eller föna det i onödan. Hårinpackning blir det minst en gång i veckan, just nu är jag väldigt förtjust i Rescue force från Redken. Mitt favoritschampo– och balsam kommer också från Redken. Bästa stylingprodukten heter 8 Whool shake, den ger den perfekta punkkänslan!

emilia2

Huden då, är du lika noga med den?
– Ja, jag använder ett serum från Australien som heter Rationale och över det är jag alltid noga med att applicera dag– och nattcreme. Tyvärr har jag blivit helt frälst i produktserien La mer, de är dyra men superdryga! Jag är också noga med att smörja in hals och dekolletage, som annars är lätta att glömma bort. Rengöring är också viktigt, jag går aldrig till sängs med smink på. Bästa ögonmakeupremovern kommer från Lancôme.

Skönhetsmässigt, vad känns viktigast när det är dags att gå upp på scenen?
– Att ha en bas som håller för värme. Jag gillar Skin foundation från Bobbi Brown och Face and body foundation från Mac. Jag fokuserar oftast på ögonen, en bred eyeliner med glitterskugga som fångas upp av ljuset är supersnyggt. På ögonlocket lägger jag ofta bara en naturlig skugga. Och läppglans får alltid följa med mig på scenen, jag har en tendens att äta upp mitt gloss när jag sjunger.

Vilken är bästa budgetprodukten?
– Firming moisturizer q10 plus från Nivea, den är oumbärlig!

Vilket är ditt bästa skönhetstips?
– Det är ett råd som jag fick från en makeup-artist i Australilen, som tipsade om att alltid flyga långflygningar med en ansiktsmask på. Det gör verkligen underverk och skyddar huden från att få utslag och finnar på grund av den dåliga luften som finns på flygplan. Visst, man ser lite kletig ut i ansiktet när man kliver på men det är det värt. Multivitamin power recovery masque från Dermalogica är fantastisk!
 
Finns det något som du skönhetsslarvar med?
– Manikyr, jag hinner aldrig gå och fixa mina naglar. Jag önskar att det fanns drop in–salonger i Stockholm. Nu målar jag alltid naglarna i bilen eller fem minuter innan jag måste iväg på något.