in

Elin Ruth Sigvardsson: ”Mitt hår lever sitt eget liv”

bild 1
Elin Ruth Sigvardsson: "Mitt hår lever sitt eget liv"

Sångerskan Elin Ruth Sigvardsson gillar den osminkade looken, men tar ut svängarna desto mer inför sina spelningar. För VR berättar hon om bortnött nagellack, den misslyckade luggklippningen och oplockade ögonbryn.
 

Mer

elin2

Hur sminkar du dig?
– Jag tycker att det är skönt att vara osminkad och se naturlig ut till vardags. Det känns bra för huden och ögonen att inte ha en massa kladd på sig jämt. Och så kan man klia sig i ögonen utan att se ut som en panda efteråt. Jag lägger hellre allt krut på utvalda tillfällen.

Så, hur fixar du dig inför en spelning?

– Då älskar jag att sminka mig lite mer. Jag brukar använda puder, lite rouge, eyeliner, mascara, knallrött läppstift och rufsa till håret samt ta på mig ett par decimeterhöga och galna pjucks.

Har du några skönhetstips att dela med dig av?

– Jag gillar blek hy och rött läppstift, lite vampyr-stil. Blek hy är inte så svårt att fixa på vintern och rött läppstift piggar upp. När det gäller håret är Dust it från Osis ett tips. Nytvättat hår förvandlas från att vara änglamjukt till att bli busigt och matt.

Berätta om en skönhetsmiss du gjort.

– Jag lät en kompis klippa lugg på mig en gång för länge sen. Det blev inte bra. Mitt hår är rätt stökigt och lockigt och ville inte alls anpassa sig efter klippningen. Så jag fick hårnåla upp luggen varje dag i ett halvår tills den växte ut igen.

Vilken är den dyraste produkten i ditt badrumsskåp?
– Jag köper inte så dyra saker, men parfymer är ju ofta dyra. Jag köpte en parfym från Valentino som heter Rock n’ Rose bara för att den hade ett sånt ballt namn. Den kostade mellan 700 och 800 kronor. Men den står mest på hyllan som en prydnad eftersom jag inte är så förtjust i doften.

elin1

Vilken skönhetsprodukt klarar du dig inte utan?
– Carmex, det är ett lipsyl med bland annat eukalyptus. Jag brukar köpa på mig ett lager när jag är i USA.

Hur räddar du en dålig hårdag?
– Mitt hår lever sitt eget liv, jag har i princip ingen kontroll över det. En schysst hatt, mössa eller basker brukar jag trycka på mig om håret inte ser klokt ut, eller om det hänger för mycket i ögonen.

Skönhetsslarvar du med något?
– Jag borstar inte håret och klipper mig alldeles för sällan, jag låter nagellacket nötas bort och jag plockar inte ens ögonbrynen. Jag tycker om att vara ren, men inte nödvändigtvis hel.