in

Du har målat glitternagellack helt fel – såhär ska du göra!

nagellack med glitter rött

Hur får man till riktigt bra glittriga naglar? Det här geniala och enkla knepet ger dig ett täckande glitterlack som bara keeps on sparkling. Mer

Inspiration: Nagellack med glitter

Glitternaglar! Bland det finaste som finns, men väldigt svårt att få till, visst? I alla fall om man vill att glitterlacket ska bli heltäckande och sådär tjockt som det ser ut att vara i flaskan. Då sitter man där och målar och målar, lager efter lager tills lacket blir flera centimeter tjockt. Men inte längre! Youtubeprofilen Kelli Marissa har världens enklaste knep till hur du får riktigt maffiga glitternaglar. Vi guidar dig, steg för steg!

För att måla nagellack med glitter behöver du:

  • Baslack
  • Glitternagellack
  • Makeup-svamp
  • Topplack
  • Och eventuellt något som täcker huden runt nageln så att lacket inte hamnar där. Kelli använder flytande latex, men du kan också testa att tejpa runt om nageln. Eller också kan du köra utan ”skydd” och istället vara beredd med nagellacksremover och tops, även om det kräver lite mer jobb.

Såhär gör du för att måla nagellack med glitter:

För inspiration, se hela Kellis video, men om du vill bli guidad steg för steg – scrolla ner!

Steg 1: Applicera baslack

Vill du ha heltäckande glitterlack? Här är världens enklaste knep

Steg 2: Täck huden runt nageln

Enklaste nagellacksknepet för heltäckande glitternaglar!

Om du vill, täck huden runt nageln med latex eller tejp. Om du inte har det kan du även köra utan och ta bort det som hamnar på huden med nagellacksborttagning senare.

Steg 3: Måla glitterlack på makeup-svampen

Såhär får du ditt glittriga nagellack att bli tätare och snyggare!

Steg 4: Dutta på glitternagellacket på nageln

Vill du att glitternagellacket ska bli mer täckande? Såhär gör du!

Det är alltså det här som det geniala tricket; makeupsvampen suger upp mycket av själva lacket men lämnar kvar glittret vilket gör det mycket lättare att få ett tätt, heltäckande glitterresultat.

Steg 5: Dra bort skyddet från huden

Det här enkla knepet ger dig heltäckande glitternaglar på ett kick!

Dra bort det eventuella skyddet från huden, om det nu är latex eller tejp. Eller städa upp glittret som har hamnat utanför nageln med hjälp av remover och bomullspads eller tops.

Steg 6: Applicera topplack så att glittret inte ramlar av lika lätt

Det här smarta knepet gör ditt glitternagellack heltäckande och superfint!

Klart!

Enklaste knepet till heltäckande glitternagellack!

Våra 5 favorit nagellack med glitter

Vi har valt ut våra fem favorit nagellack med glitter. Längst ner hittar du också ett latexlack som fungerar bra att måla med runt nageln (vilket kan behövas om du använder en makeup-svamp som i tricket ovan!).

Glitternagellack från Essie

nagellack med glitter essie 2
nagellack med glitter essie 3

Ett glittrigt konfettinagellack från Essie! Det här nagellack är en riktig färgbomb och innehåller mycket glitter. Följ instruktionerna ovan så slipper du måla så många lager. Läs mer och köp här.

Glitternagellack från OPI

nagellack med glitter från opi
nagellack med glitter opi

Rosa är den finaste färgen! Det här glitterlacket från OPI innehåller både rosa och guldiga toner. Läs mer och köp här.

Rött glitternagellack från Essie

rött nagellack med glitter essie

Om du vill fynda ett rött glitterlack ska du passa på nu. Det här toplacket från Essie går att använda för sig själv, eller med ett rött nagellack under för att förstärka de röda tonerna. Experimentera med andra nagellacksfärger i grunden för olika effekt! Läs mer och köp här.

Nagellack med glitter från OPI

nagellack med glitter opi 1
nagellack med glitter opi2

Ett glitterlack i guld är alltid ett säkert kort! Det här från OPI håller i upp till sju dagar och ger en fin och skimrande effekt. Läs mer och köp här.

Nagellack med glitter från IsaDora

nagellack med glitter isadora

Det här glitterlacket från IsaDora är prisvärt och ger en bra 3D-effekt. För att verkligen få till den där glittriga effekten rekommenderar vi att använda sig av en makeup-svamp, eftersom glittret lägger sig lite glest på nageln annars. Läs mer och köp här.

Latexlack för dig som målar utanför nageln

latex nagellack

Om du vill använda dig av ett latexlack, precis som i videon, är det här lacket från Mini Mani Moo en riktig räddare i nöden. Applicera formulan runt nageln och vänta på att det snabbt ska stelna innan du börjar dutta. Det här lacket är också perfekt för alla oss som absolut inte kan måla naglarna utan att måla allting runt om naglarna på samma gång. Läs mer och köp här.

Artikel av: Emelie Lindblom Carlsson och Frida Olheden