in

Den perfekta hästsvansen – så gör du!

bild 3
Den perfekta hästsvansen - så gör du!

Med rätt produkter och bra förberedelser kan den till synes enkla hästsvansen kännas lika glamourös som en avancerad uppsättning. VR berättar hur du skapar vårens finaste – och kanske snabbaste – festfrisyr helt på egen hand.

Mer

Det är lätt att avfärda hästsvansen som en snabb slit-och-släng-frisyr, perfekt för gymmet eller dåliga hårdagar. Men faktum är att den klassiska hästsvansen faktiskt är i ropet igen och kan bli så mycket mer, bara du lägger ner några extra minuter på den. VR visar hur.

Moussera mera

Börja med att arbeta in en volymmousse i fuktigt hår. Föna det sedan torrt med hjälp av en stor rundborste.

Skapa volym

Rulla upp det torra håret på värmespolar i storlek större. De kommer att ge ditt hår ytterligare volym. Låt rullarna stanna kvar i håret till dess att de har svalnat. Har du ont om tid, sätt först upp håret i en svans och fäst sedan 2-3 värmespolar i hästsvansen.

Samla ihop

Dra ditt hår bakåt och samla det, utan bena, högt bak i nacken. Fäst med en liten hårsnodd, gärna en genomskinlig variant.

Dölj fästet

Ta loss en liten slinga underifrån svansen och snurra den sedan runt hårsnodden, så att den döljs. Fäst sedan slingan under svansen med hjälp av en hårnål.

Blank och fin

Ta en klick hårserum mellan dina händer, gnugga dem samman och dra dem sedan genom svansen för att tämja flygiga småstrån och ge glans. Dra även lite serum på ditt bakåtstrukna hår uppe på hjässan, men var lätt på handen så att du inte får en flottig effekt. Avsluta med lite hårspray över hela frisyren.