in

CoverGirl presenterar sin första manliga modell – och det är SÅ rätt!

covergirl beauty blogger

James Charles blev känd för sina skolavslutningsfoton där han lägger på en highlighter så perfekt att man kan tro att han aldrig har gjort annat i sitt liv. James, som startade sitt Instagramkonto för endast ett år sedan, är nu det nya ansiktet utåt för skönhetsmärket CoverGirl som för första gången använder sig av en manlig modell. Mer

Kommer ni ihåg James Charles – killen som blev viral över en natt med sina skolfoton där han sminkar sig?

Bilderna, som definitivt hade blivit flawless approved av Beyoncé, gjorde inte bara James Charles till namnet på allas läppar utan öppnade även en mängd nya dörrar för den amerikanska 17-åringen.

På hans sociala medie-kanaler kan man följa James vardag där han delar med sig av drömmiga och dramatiska sminkningar.

Världens första CoverBoy

James har under senaste tiden teasat sina följare om att något stort är på gång och under tisdagen släpptes alltså hemligheten – James är det nya ansiktet utåt för CoverGirl! Därmed blir han den första manliga talespersonen för märket. Som kollegor har han bland andra Katy Perry som gratulerade James på sin Instagram:

James kommer att synas i märkets reklamer och vara ansiktet utåt för CoverGirl i olika sammanhang. Samarbetet börjar med James som covergirl för märkets nya mascara ”So Lashy!”.

–Alla våra COVERGIRLs är förebilder som tänjer på gränserna, som uttrycker sig själva utan rädsla, som står upp för vad dem tror på och som omvärderar vad det innebär att vara vacker. James Charles är inget undantag för det. För ett år sedan valde han att modigt starta sin Instagram för världen. Hans sätt att använda omvandlande, dynamiska smink-looks för att visa upp de många sidorna av hans personlighet är en inspiration för kvinnor, män, killar och tjejer som kan ha varit rädda för att göra detsamma själva, skriver CoverGirl i ett uttalande.

Vi älskar inte bara det faktum att James med sin härliga personlighet och enorma talang blivit ansiktet utåt för det stora sminkmärket utan även att CoverGirl väljer att gå emot förväntningarna och normerna om vem som passar in som ansiktet utåt för sminkföretag. Tummen upp för det!