in

CoverGirl presenterar sin första hijab-bärande modell: ”Jag trodde aldrig att det skulle hända!”

nura afia

”Jag trodde aldrig att muslimska kvinnor skulle få möjligheten att synas i en så stor skala”, säger beautybloggaren och det nya tillskottet i CoverGirl-familjen Nura Afia.

Mer

Att smink- och skönhetsreklamer i dagens samhälle mestadels pryds av vita, likartade modellansikten är ingen nyhet. Medan kunderna skriker efter en bredare representation av etniciteter, åldrar och utseenden verkar de flesta skönhetsmärken hålla öronen för. CoverGirl är varumärket som lyssnat till det rådande behovet: i sin senaste kampanj presenterar de skönhetsbloggaren Nura Afia som modell och talesperson för nya mascaran So Lashy! Nura, som kommer från Denver i USA, har över en halv miljon följare i sociala medier. I sina kanaler visar hon sminktutorials iklädd slöja.

Att det ska behöva vara en big deal att en kvinna i slöja får representera ett skönhetsmärke är sorgligt, men samhället ser ut som det gör. Därför är detta val utav modell ett stort steg i rätt riktning – och vi kan bara hoppas att andra märken tar efter CoverGirl.

Skönheten Nura säger själv att hon aldrig trodde att hon skulle få se muslimska kvinnor representeras till en så bred publik och är förstås glad och stolt över samarbetet.

CoverGirls manliga modell

CoverGirl presenterade nyligen youtubern James Charles som sin första manliga modell: även det ett normbrytande statement av varumärket.

[adSpace placement=”auto”]

Tillsammans med bland andra Sofia Vergara, Katy Perry och Janelle Monae kommer dessa unika skönheter att pryda reklamtavlor världen runt. Heja CoverGirl!