in

Contouring-guide: så sminkar du dig bäst för din ansiktsform

contour 1

Den populära sminkmetoden contouring är en egen konstform i sig där man bör tänka på hur man applicerar skuggorna för att framhäva sina drag på bästa sätt. Men lugn, med de rätta metoderna är det inte alls så svårt som det låter. Vi guidar dig! Mer

Damernas Värld var först med att skriva denna grymma guide där man får veta allt från vilken borste man ska välja till de bästa contouringkiten out there.

Contouring är kanske för den stora massan något relativt nytt men sminkmetoden, där man kombinerar ljusa nyanser med mörka för att skulptera ansiktet, går betydligt längre bak än Kardashian-eran. Faktum är att det är ett trick som många make up-artister använt sig av, särskilt inom drag-sminkning.

contouring

Contouring är minst sagt en konstform som man blir bättre på genom övning, övning och övning. Många gör vanliga misstag även när de använt sig av sminkmetoden länge. Här är de vanligaste misstagen och hur man undviker dem.

Contouring utefter ansiktsform

När det kommer till highlighting, steget där man ljusar upp vissa partier av ansiktet, så är regeln densamma oberoende av ansiktsform. Man vill lägga ljus färg på nedre delen av pannan, mellan ögonbrynen, under ögonen, längst med näsbenet och på hakan. De mörka skuggorna bör däremot appliceras på olika ställen beroende på ansiktsform och beroende på vilka delar av ditt ansikte du vill framhäva!

Dessa är de fyra vanligaste ansiktsformerna:

ansiktsformer

Fyrkantig ansiktsform (square)
Vanligtvis lägger man en mörk skugga på sidorna av pannan längst med hårfästet, under kindbenen samt strax under käklinjen för att framhäva sina bästa drag!

Hjärtformad ansiktsform (heart)
För det mest smickrande hjärtformade ansiktet vill man lägga mörk skugga i den övre delen av ansiktet. Längst med hårlinjen, tinningarna och under kindbenen.

Oval ansiktsform (oval)

Den ovala ansiktsformen kan med contouras på färre ställen än övriga ansiktsformer för optimal framhävning. Lägg en mörk nyans under kindbenen och lite vid hårfästet så är du ready to go!

Rund ansiktsform (round)

Arbeta med en mörk skugga vid tinningarna, under käkbenen och längst med käklinjen för att framhäva dina finaste drag!

Läs även:

Helen testar beautyhacket “Contouring med sked” – så blev resultatet

12 produkter du måste ha för den perfekta vardagsminkningen

19 saker bara du som är beroende av smink kan relatera till