in

Colourpop anklagas för att ha gjort en vit arm svart i Photoshop

colourpop2

Sminkmärket Colourpop anklagas nu för att ha målat en vit modells arm svart, istället för att bara använda sig av en svart modell. Mer

Det amerikanska sminkmärket Colourpop är känt för sina billiga produkter, framförallt sina liquid lipsticks som sägs likna Kylie Jenners väääldigt mycket. Men nu har det annars hyllade företaget hamnat i blåsväder efter att ha lagt upp en bild på Instagram med olika swatches. Colourpops följare på Instagram noterade nämligen en vit fläck på den ena modellens hand, och de menar att det beror på att armen och handen är målade svarta. En klassisk photoshop-miss, menar många som tror att Colourpop helt enkelt har använt en vithyadmodell och målat henne svart.

Instagram-kontot @cocoaswatches, som specialiserar sig på att just swatcha smink på andra hudfärger än vita, var snabb med att reagera på bilden och mena att det är just sådant här som är den främsta anledningen till att kontot finns.

”Med alla pengar de tjänar så kunde de ändå inte hitta någon med en mörk arm”, skriver kontot.

Colourpop har enligt sajten AOL inte kommenterat händelsen, men tagit bort bilden från sin Instagram.

Huruvida det faktiskt är en vit arm som photoshoppats svart eller inte är oklart, det kan till exempel handla om en hudförändring eller att blixten lyser upp en del av armen. Men faktum att det ser lite märkligt ut kvarstår.

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss