in

Bli en after beach-babe!

bild 18
Bli sommarens after beach-babe!

Vem har bestämt att osminkat och supernaturellt är lag på stranden? VR ger dig tre färgsprakande stilar som garanterat lyfter beachpartyt!

Mer

dragare

Lata dagar på stranden övergår lätt i härlig after beach. Vi bjussar på tre fräscha stilar som garanterat höjer partypulsen!

After beach-look 1: Bronzad babe

tjej3

Passar dig som: vill vara softat solkysstmed en naturell touch. Tänk surfhår, skimmer och vårdande lättviktsolja i solen!

Så fixar du sminkningen:

plock1

1. Använd en ljust chokladbrun ton på ögonlocken för en mild sotning. Undvik skarvar genom att sudda kanterna och dutta lite transparent läppglans på locken för en härlig beach-effekt.

2. Lämna läpparna omålade – använd på sin höjd lite ofärgat glans eller ett cerat.

3. Använd en gyllene bas på huden med skimmer, och satsa på en lätt guldolja till dekolletage och armar! Guldskimrande naglar är ett måste till den här looken. 

Tips! Avsluta med en guldig, lös ögonskugga för att highlighta exempelvis kind- och nyckelben.

Så fixar du håret:

1. Spraya håret med vatten tills det blir lagom vått.

2. Tvinna slinga för slinga med en något oljig stylingprodukt samt strukturspray och ruffsa till!

Tips! Använd solskyddsprodukter mot sol och uttorkning i håret på stranden, och tvätta med ett milt schampo som tar bort saltvatten och klor.

After beach-look 2: Lolita á la 2010

tjej1

Passar dig som: Vill vara fräscht  snygg utan att bli allt för gullig.  Tänk oskuldsfullt sexigt, färgglatt och en stor dos självförtroende.

Så fixar du sminkningen:

plock2

1. Använd gärna en vattentät så kallad studiofoundation som tål värme och svep med lite ljus, softad rouge på kinderna.

2. Välj starka färger på både ögon och mun, som en limefärgad ögonskugga och cerisetonade läppar som grundats med läppenna runt konturen och därefter målats med både stift och gloss. Toppa med en highlighter i en gulaktig ton på kind- och näsben.

3. Satsa på ett neonfärgat lack i flera lager på naglarna – antingen ett som går ton i ton med makeupen eller en trendigt missmatchande nyans.

Tips! §Sluta vara så försiktig och våga ös på med färg – det blir inte så skrikigt som du tror.

Så fixar du håret:

1. Fäst allt hår utom några hårslingor längst fram på huvudet i en tofs. Spara överhåret i en klämma uppe på hjässan.

2. Locka igenom alla hårslingor i svansen med en locktång modell medium. Snurra gärna slingorna ovanpå en stängd tång, du får då rakare toppar och slipper alltför gulliga lockar.

3. Kamma igenom med fingrarna och tupera överhåret med en pinnkam, som du sedan fäster bakåt mot snodden. Tvinna en lagom bred slinga runt snodden så att den täcks och fäst med hårnålar. Spraya vid behov.

Tips! Använd en mjukgörande hårcreme som du stryker på med handflatan om du vill släta till och få bort småhår från hårytan.

After beach-look 3: Riviera á la 60-tal

tjej2ny

Passar dig som: Vill vara klassiskt vacker utan att stilen känns för damig. Tänk stora släta vågor i håret, en retroinspirerad makeup och glamorösa detaljer.

Så fixar du sminkningen:

plock3

1. Blanda en ljusblå skimrig skugga med en matt vit och markera globlinjen med en smula marinblått. Markera ”inne” i ögat med svart kajal, och forma ytterligare med en eyeliner längs övre fransraden. Toppa gärna med enstaka lösfransar i yttre vrårna, och måla på några tjocka lager mascara.

2. Satsa på ljusa läppar läppar med en matt touch.

3.  Välj ett naturellt rouge för en fräsch känsla.

4. 60-talsnaglar i kritvitt med en blå rand matchar sminkningen.

Tips! Dutta på den vita ögonskuggan lite i taget, eftersom denna nyans är svårt att jobba med.

Så fixar du håret:

1. Använd en blöt spray innan du rullar upp ditt halvtorra hår, slinga för slinga, på värmespolar bakåt, bakåt från ansiktet.

2.
Släpp ut håret när det torkat, kamma igenom med fingrarna, tupera rötterna i överhåret utom det översta håret som du döljer tuperingen med.

3. Fäst ett enkelt vitt hårband framme vid luggen för rätt retrokänsla, eller bär en elegant solhatt.

Tips! Om du har bråttom – spraya i torrt hår innan du rullar upp håret, då är det enbart sprayen som behöver torka innan allt är klart.