in

Har du koll på skillnaden mellan BB-cream och CC-cream?

Det senaste på sminkhimlen är uppföljaren till BB-creamen, CC-cream. Vi bad VeckoRevyns beautybloggare Helen reda ut skillnaden.

Mer

BB-cream BB betyder ”Beauty Balm” eller ”Blemmish Balm”. Det är en lätt foundation. En dagkräm med färg som ska vårda huden. Den ger lyster, jämnar ut hudtonen, ger fukt och innehåller solskydd. Den täcker lätt utan att täppa till. CC-cream CC står för ”colour and care” eller ”color and correct”. Den har samma egenskaper men är mer täckande, innehåller med vårdande egenskaper, närande ämnen och innehåller högre spf. CC-cream generellt innehåller dock ännu fler potenta ingredienser, bland annat C-vitamin som skall ge en klarare hudton och förbättrad lyster. Det finns även CC-creamer, bland annat från Loreal, som har färgtoner som gult, lila och grönt i sig, dessa ska hjälpa till att korrigera hudtonen om man exempelvis är lite röd i ansiktet. Få de senaste beautynyheterna och produkttesterna i Helens sminkblogg!          

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.