in

Bästa fejkbrännan för ljus hy: så gör du!

bild 27
Bästa fejkbrännan för ljus hy: så gör du!

Vinterblek hy och bronspuder kan vara en svår kombination. Istället för att få dig att se fräsch och solbränd ut kan de mörka pigmenten istället förvandlas till något som mest påminner om smuts. Men det går faktiskt att lyckas med bronspudret, även om du ser ut som Snövit i huden. VR listar allt du behöver veta!

Mer

busljus

Liten förändring

Den bästa nyansen för ditt ansikte är faktiskt bara en eller två färgen mörkare än din naturliga hudnyans. Väljer du en färg som är ännu mörkare än så är risken stor att resultatet bara ser onaturligt ut. Välj därför inte bort nyanser som snarare påminner om persikor än chokladkakor. Våga experimentera och prova dig fram!

Rätt nyans

Har du ljus hy passar du troligen riktigt bra i beige- och honungsfärgade nyanser som går åt det rosa. Hela idén med bronspuder är att addera lite gyllene värme som blandar sig naturligt med din hudton. Satsar du på en puderpalett som innehåller flera ljusreflekternade nyanser kan du dessutom enkelt blanda fram din egna, unika färg.

Less is more

Less is more gäller verkligen när det handlar om bronspuder. Lägger du på för mycket ser du bara onaturligt brun och nästan smutsig ut. Var därför alltid lätt på handen när du applicerar! Osäker på vilken bronsnyans du ska välja? Satsa alltid på den som är ljusare. Det är enklare att bygga på flera lager färg och fördjupa nyansen än att sudda bort för mycket färg.

Matcha med rosiga kinder

Vill du att din fejkade bränna ska se riktig naturlig ut? Applicera den där solen skulle gjort ditt ansikte solbränt på riktigt först, det vill säga i pannan, kindbenen, näsbenet och hakan. Bär du urringat, glöm inte att applicera lite bronspuder på nyckelbenen. Få sedan en naturlig glöd i huden genom att applicera ett rosigt rouge i persiko- eller korall på mitt på kindens ”bulle”. Den framträder när du ler.

…om du känner dig osäker

Hittar du ingen nyans som känns rätt för dig eler är du rädd för att misslyckas med fejkbrännan? Prova att applicera ett vanligt ansiktspuder som är en nyans mörkare än ditt vanliga puder. Det ger nästan samma känsla som ett bronspuder och fungerar helt ojek som ett substitut.