in

Anna Sahlene: ”Jag är varje frisörs värsta mardröm!”

annasahlin
Anna Sahlenes skönhetsfavoriter!

Sångerskan Anna Sahlene avslöjar sina bästa skönhetstips, budget-favoriter och vilken mascara som ger finaste fransarna. Spana in!

Mer

annasahlin

Anna, vi misstänker att du gillar smink lika mycket som vi på VR. Stämmer det?
– Gud ja! Jag har varit intresserad ända sedan jag var med i Alla vi barn i Bullerbyn, där makeup-artisterna på inspelningen visade oss hur smink fungerar. Redan då lärde jag mig vilka färger jag skulle använda, jag föredrar naturnära och varma nyanser som brunt och guld. Och jag älskar nya produkter, så fort det kommer något nytt måste jag bara prova det!

Vilken produkter bär du alltid med dig i väskan?

– Förut brukade jag bära med mig en hel väska med smink, nu är jag för bekväm, ha ha! Först och främst har jag min mascara, Telescopic från L’Oréal. Den ger långa och jättefina fransar. Sen har jag alltid med mig mörkbrun kajal, puder och en concealer från Chanel. Ett läppglans som inte är för kladdigt följer också alltid med, just nu gillar jag Clarins. Och blotting papers som mattar T-zonen är jättebra!

Tar hand om ditt hår?

– Nej, jag är sämst på det! Jag kommer alltid på att jag vill klippa mig i sista sekunden och frisörerna blir helt förskräckta när de ser mina slitna toppar. Jag är varje frisörs värsta mardröm. Som tur är gillar jag rufsigt hår med lite struktur och volym. Min bästa hårprodukt är torrschampo, helst Dust it från Schwarzkopf.

Hur lång tid spenderar du i badrummet varje morgon?

– Det är olika, trots att jag alltid har samma sminkrutin. Jag kan liksom hamna i koma när jag står där, jag pillar gärna och då kan det ta lång tid. Men i regel tar det väl en kvart. Jag börjar med en bra bas, concealer, rouge och läppglans. Sen fyller jag i ögonbrynen, målar inre fransraderna och så några svep mascara.
 

annasahlin2

Är du noga med din hudvård?
– Jag är jättenoga och brukar ofta få komplimanger för min hy. Jag har aldrig gillat att sola och röker inte. Och så älskar jag brun utan sol, världens bästa produkt!

Vilken skönhetsprodukt lägger du mest pengar på?

– Hudvårdsprodukter, jag gillar Murads rengöringsserie och produkter från Exuviance. Just nu använder jag nattcremer med aha-syror, det känns verkligen att de utför mirakel under natten.

Vilket är ditt bästa skönhetstips?
– Lägg mest pengar på en bra bas. Billiga ögonskuggor och mascaror är ofta lika bra som dyrare konkurrenter, men foundations och färgade hudcremer är oftast bättre om de kostar.  Investera i en lite ljusare och en lite mörkare färg och blanda själv den perfekta nyansen.