in

9 olika sminkborstar – och allt du behöver veta om dem

sminkborste

Det krävs rätt verktyg för att skapa förstklassig ansiktskonst – här är borstarna som gör jobbet! Mer

1. Puderborste

Pensla på ditt fixerande puder eller din bronzer för en jämn täckning.

Den här puderborsten från Real Techniques är enkel att använda och en favorit hos både nybörjare och riktiga beautynördar. Läs mer och köp här.


puderborste

2. Kabukiborste

En specialborste framtagen för mineralpuder. Det korta skaftet ger ett bra grepp för att kunna arbeta in mineral-pudret med cirkulerande rörelser, vilket ger ett mer naturligt resultat.

Den här kabukiborsten från Elizabeth Arden applicerar makeupen jämnt och ger en felfri finish. Läs mer och köp här. Kabukiborste

3. Concealerpensel

Syntetisk borste som därför tål krämiga, fetare konsistenser, som concealers ofta har. Den platta borsten gör det lätt att applicera concealer enbart precis där det behövs.

Den här concealerpenseln från Mac är lätt att jobba med då den är triangelformad och har en vinklad topp. Läs mer och köp här.
Concealerborste


4. Stipplingborste

Till skillnad från exemplevis Kabukin som arbetar på att jobba in pigmentet ger stipplingborsten en lätt applicering vilket gör den perfekt för att skapa ytor eller jobba i flera olika tunna lager. Funkar för både foundation och puder och ger en airbrushad effekt.

Den här stipplingborsten från Master Brush ger en lättare täckning och är perfekt till exempelvis solpuder, blush och mattande puder. Läs mer och köp här.
Stipplingborste

5. Foundationpensel

Den platta penseln hjälper till att applicera foundation där du behöver den. En syntetisk borste har mindre absorbationsförmåga vilket passar flytande foundations.

Den här foundationpenseln från Kicks Beauty är specifikt utvecklad för att applicera BB Creams men även foundation. Läs mer och köp här.
Foundationborste

6. Konturborste

Kan användas både för att borsta ut krämer eller puder. Den snedskurna toppen och bredden gör den ultimat för att skapa skuggor och konturer i ansiktet.

Den här konturborsten från Real Techniques har ett tätt packat ovalformat borsthuvud för precisionsapplicering som ger en jämn applicering av contouring runt kindben, käklinje och hårfäste. Läs mer och köp här.
Contourborste


7. Fan brush

Solfjäderformad borste som sveper lätt över ansiktet och ger en mjuk finish. Perfekt för exemplevis highlighters. Går också bra att använda för att ta bort överflödigt puder eller ögonskugga som fallit ned.

 Den här borsten från Nordic Feel ger en sammetslen finish och tar bort överflödigt puder/skugga under ögonen. Läs mer och köp här.

fan brush

8. Blending brush

Synliga kanter, vik hädan! Den här är ultimat för att tona ut och jämna till både ögonskuggor och rouge. Spetsen gör den också super för att applicera rouge eller highlighters på kindbenen.

Den här täta borsten från Rodial är idealisk för att applicera ögonskugga, sotning, skuggning och contouring för vackert definierade ögon. Läs mer och köp här.


Blendingbrush

9. Rougeborste

Framhäver kinderna och skapar konturer. Påminner om konturborsten, men ger ett mjukare resultat då borsten inte är lika tät.

Den här rougeborsten från Sigma Beauty låter rouget hamna på precis rätt ställe. Läs mer och köp här.

Rougeborste

Så rengör du dina penslar

Penslarna drar till sig smuts och bakterier så tvätta dem ofta, minst en gång i veckan, inte bara för din hys skull utan även för att resultatet blir så mycket bättre med en ren pensel!

1. Massera in rengöring med lätta rörelser. Cirkulera borsten i handflatan, tillsätt vatten successivt och skölj noga! Schampo brukar fungera bra som rengöring för borstar med äkta hår, medan diskmedel snabbt löser upp feta produkter från syntetiska penslar.

2. Tryck ur vattnet från borsten mot en handduk. Gnugga den inte! Arbeta alltid i strånas riktning så att de inte går av.

3. Lägg borsten plant och forma den som du vill att den ska torka. Om du låter borsten stå upp med stråna uppåt kommer vatten ner i skaftet och löser upp limmet vilket gör att borsten går sönder snabbare.

rengöring för sminkborsten1. Ett anti-bakteriellt rengöringsmedel för sminkborstar från Elf. Läs mer och köp här.
2. Desinficerande borstrengöring från Make Up Store. Läs mer och köp här.
3. Rengöring som avlägsnar effektivt makeup-rester, oljor och föroreningar från Real Techniques. Läs mer och köp här.

AV: LISEN SUNDBERG

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

gigi hadid pren smink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss