in

7 tips för strålande hy!

stralandehy

VeckoRevyn ger dig 7 smarta tips din hud kommer älska. Spana in!

Mer

HUDTIPS 1. Rengör rätt
Tvätta alltid bort smink med en mild rengöringsprodukt som är anpassad för just detta. Massera in produkten i ansiktet med lätta rörelser och låt den sedan verka i någon minut innan du sköljer hela ansiktet med vatten. Då blir det lättare för dig att tvätta bort smink och smuts utan att rycka i huden för mycket.

HUDTIPS 2. Trolla bort BUS-fläckar
Applicera tandcreme med blekande effekt på brun utan sol-fläckarna och låt verka i flera minuter.

HUDTIPS 3. Rädda huden från vintertorkan
Kroppen: Smörj in kroppen med bodylotion när huden fortfarande är fuktig efter dusch eller bad. Då är huden som mest mottaglig mot den extra fukten.
Händerna: Varje gång du tvättar händerna tappar de fukt. Gör det därför till en god vana att smörja in dem med återfuktande handcreme varje gång du tvättat händerna eller handdiskat.

HUDTIPS 4. För maximal lyster
Använd alltid produkter anpassande för din hudtyp, både när det gäller rengöring och återfuktning. Applicera också en fuktcreme en gång i veckan efter en mild peelingsdos. Ett annat hett tips är att investera i uppstramande askungecremer och, om du använder smink, foundations med lyster. En rätt applicerad highlighter kan få den vintertröttaste hy att formligen stråla!

HUDTIPS 5. Reducera stora porer
Stora porer beror på ålder och gener. Bästa sättet att få dem att se mindre ut är att investera i porförminskande produkter eller att uppsöka en hudvårdssalong för en så kallad mikrodermabrasion-behandling.

HUDTIPS 6. Glöm inte
Många glömmer hakan och dekolletaget när det vankas hudvård. Precis som ditt ansikte behöver de extra fukt för att inte blir torra och slappa och, på sikt, rynkiga.

HUDTIPS 7. Håll efter

Pigga upp ditt ansikte och din makeup med en ansiktsspray under dagen, inte minst om du sitter framför en datorskärm. Medan ditt ansikte fortfarande är lite fuktigt, passa på att bättra på och blanda om din foundation eller concealer med mjuka fingrar cirkulerande rörelser.