in

7 skönhetsmyter

sminkmyter
VeckoRevyn tar kol på 7 skönhetsmyter

Rakning gör hårväxten grövre, lösnaglar förstör de riktiga naglarna och kallt vatten gör håret glansigt. VeckoRevyn krossar 7 av de vanligaste skönhetsmyterna!

Mer

sminkmyter
1

Hårväxtens färg, grovlek och täthet styrs helt av hormoner och dina gener och påverkas därför inte av rakning eller vaxning. Däremot kan ett rakat hårstrå ge intrycket av att vara grövre eftersom det skurits rakt av.

2

Håret växer alltid med samma fart och det påverkas inte av hur ofta du klipper det. Däremot ökar risken för kluvna hårtoppar om du inte klipper topparna regelbundet vilket gör att ditt hår lättare går av och därför inte har kraft att växa förbi en viss längd.

3

Varken lösnaglar eller lim förstör dina riktiga naglar, däremot kan nageln ta skada om du river eller sliter bort en lösnagel när det är dags att plocka av dem. Tar du bara hand om lösnaglarna och avlägsnar dem korrekt skadas inte dina riktiga naglar.

4

Balsam och inpackningar gör håret glansigare och mjukare samtidigt som det kan skydda håret från att få fler kluvna toppar. Däremot kan man aldrig reparera ett kluvet hårstrå, oavsett mirakelprodukt. Här är det bara en klippning som gäller!

5

Uttorkande produkter, till exempel produkter med alkohol, ger helt motsatt effekt när du vill behandla fet och finnig hy. De starka produkterna stimulerar fettproduktionen som kompensation och risken för tilltäppta porer och finnar ökar istället. Välj hellre mildare krämer som är fria från fett till flottig hy.

6

Att skölja håret med kallt vatten för att få det glansigt är en myt som många gärna vill tro på, men att det kalla vattnet skulle stänga hårets fjällskikt och på så sätt få det glansigare stämmer tyvärr inte. För extra glans behövs balsam eller inpacknig.

7

Att dricka mängder med vatten påverkar inte din hy, om du inte skulle råka vara extremt uttorkad. Normal hy påverkas inte av att du hinkar vatten. Inte heller celluliter kan drickas bort.