in

7 akutlösningar för fett hår – kändisarna visar vägen!

fett har

Känns håret som ett fett och platt monster på morgonen men du har varken tid eller ork att hoppa in i duschen? Lugn, det finns finfina knep att ta till för att få smutsigt hår att se fräscht ut igen. Spana in!

Mer

Nej, du behöver inte rusa in i duschen och paniklöddra om du försovit dig och håret känns smutsigare än dina skosulor. När håret börjar känns ofräscht, platt och fett och du inte har tid (eller lust) att tvätta håret, finns det faktiskt knep att ta till som inte stavas schampo.

Byt sida eller kamma bakåt

Gör som Kim Kardashian och kamma håret bakåt.

Om du brukar ha benan till höger, lägg den till vänster istället. På så sätt brukar renare hår, som gömts under din vanliga bena, att synas. Dessutom skapar den omvända benan en illusion av volym. Eller kamma in glansvax och kör på en riktig wet-look. Bakåtkammat hår med vax syntes flitigt på catwalken i höstas och trenden fungerar absolut i vår också.

Älska accessoarer

Alessandra Ambrosio satsar på sjal i håret.

Se till att du har ett gäng fina sjalar, hårband eller andra håraccessoarer nära till hands. De kommer både att dölja fett hår och dra uppmärksamheten ifrån det. Ett superenkelt knep som faktiskt fungerar.

Fläta fläta fläta

Lauren Conrads signaturfrisyr är en räddare i nöden.

Om du har långt hår, ta en bit av framhåret på var sida av ansiktet och snurra eller fläta det bakåt. Ditt hår kommer att se lent och smidigt ut snarare än platt och trist.

Investera i torrschamp

Torrschampo gnuggas med fördel in i hårrötterna.

Om du ännu inte upptäckt en av världens bästa hårprodukter är det dags att göra det nu. Torrschampo finns i puder- och sprayform och gör ditt hår mindre fett och mer volumniöst på nolltid. Spraya i hårrötterna och gnugga bort fettet, och vips ser ditt hår betydligt renare ut!

Hattricket!

Miranda Kerr är vardagschic i hatt.

Om ingenting annat fungerar, inse att slaget är förlorat och tryck en hatt på huvudet så är du både praktisk och trendig på en och samma gång. Och se till att hoppa in i en dusch så fort som möjligt!

Tvätta smart

Jennifer Lawrence har rentvättad lugg.

Om du har lugg, tvätta endast den ren och styla som vanligt. Den snabba tvätten kommer att få hela håret att se fräschare och renare ut.