in

6 tips för megavolym!

volymdragare

Hetaste håret just nu är allt annat än diskret. Skippa plattången och satsa på tjocka, stora lockar á la Brigitte Bardot. VeckoRevyn visar vägen!

Mer

1. Klippet
Att klippa etapper betyder inte alltid garanterad volym. Rätt klippt frisyr kan göra hela skillnaden men låt dig inte luras till allt för många och tydliga etapper, det kan tunna ut håret. Be istället din frisör om små, diskreta skikt, säger Sacha Mitic, frisör och en av grundarna till salong- och hårvårdsmärket Sachajuan.

2. Balsam före schampo
Tvätta håret med ett proteinberikat volymschampo följt av ett lätt balsam. Vill du ha en extra volym-boost redan från början använder du allt i omvänd ordning, alltså balsam först och sen schampo. Tunna och fina hårstrån kan kännas för tunga och platta av balsam.

3. Mousse – klassikern som funkar
Ta en klick mousse och jobba in i fuktigt hår. Red ut med en bredtandad kam och spraya ett värmeskydd över längderna. Moussen gör att dina hårstrån sväller och känns större.

 4. Lyft rötterna
Vänd huvudet upp och ner och blås med en hårfön någon minut. Vänd tillbaka, dela upp håret och spraya en root lifter i rötterna. Föna försiktigt fram formen du vill ha med hjälp av en borste. Tadaaa, volym-boost på ett kick!

5. Tupera
Snabbaste sättet att få tjockare hår stavas tupering. En kam eller liten borste är bästa vekrtygen, som du använder för att ”rugga” fram volymen. Bygg inte bara på höjden utan ge också sidorna lite vidd. Borsta sen försiktigt över, så att tuperingen inte syns.

6. Rulla upp
För glamour-volym behövs lockar, så lägg upp ditt hår på varma spolar. Vill du hellre ha sexigt lösa än perfekta lockar, tvinna hårslingan innan du rullar upp den på spolen.

Vilken frisyr passar du egentligen bäst i? Ladda upp en bild och se resultatet här!