in

6 tips för att applicera foundation på bästa sätt

foundation tips

Om man vill att ens foundation ska se ut som en andra hud finns det en det tips och hacks att ta till. Här är några tips för att applicera foundation på bästa sätt! Mer

Skapa glow

Prep foundation

En ren och återfuktad hy är en bra utgångspunkt för att lägga på foundation. Men för att få den där riktigt glowiga hyn kan man också preppa sin hy med en härligt återfuktande mask. Efter att du tvättat av masken kan du massera in din dagkräm för att boosta cirkulationen och minska svullnad. Att massera ansiktet skapar också en naturlig rodnad som gör att du ser mer vaken ut.
1. Återfuktande gummimask från Dr.Jart+. Läs mer och köp här.
2. Intensivt återfuktande arkmask fråm Cremorlab som ger huden lyster. Läs mer och köp här.
3. Återfuktande ansiktskräm från The Ordinary. Läs mer och köp här.

Använd primer där det behövs

Primers

En primer jämnar ut ojämnheter i huden och gör att din foundation sitter bättre och längre. Använd en mattande primer på ställen som lätt blir glansiga under dagen, till exempel på t-zonen. Använd sedan en primer som ger lyster på höga ställen i ansiktet, som kindben, näsben och haka. Du väljer själv hur du applicerar din primer, det går bra med både fingrar eller beautyblender.
1. Klassikern som är ett måste i sminkväskan! En återanvändbar makeup-svamp från Beautyblender. Läs mer och köp här.
2. Krämig primer från Benefit Cosmetics som gör huden matt, tar bort glans och gör att sminket sitter bra hela dagen. Läs mer och köp här.
3. Flytande primer från The Ordinary som som jämnar ut hudytan och förenklar applicering av foundation. Läs mer och köp här.

Applicera inifrån och ut

Applicera bara foundation där det verkligen behövs. Starta i mitten av ansiktet och jobba dig sedan utåt. Genom att bara använda foundation där det behövs får också din egna hy synas, vilket gör att ditt ansikte inte kommer se så ”platt” ut.

Måla inte, buffa

Oavsett om du använder en foundationborste, en beautyblender eller dina fingrar så ska du tänka på att buffa och trycka på din foundation, och inte ”måla” på den. Detta för att bygga upp täckning gradvis, det blir ett jämnare resultat och det blir inga streck.

Lyster där solen träffar

För att skapa dimension till ditt ansikte kan du använda highlighter på de ställen solen når först. Som panna, kindben, amorbågen och näsben. Highlighters i puderform kan se mer påmålade ut, så ta lite i taget för att sedan bygga på så mycket glow du vill ha. Krämiga eller flytande highlighters däremot är lätta att jobba in i huden så de kan vara att föredra om man vill ha en mer naturlig look.

Ta bort överflödig produkt

När du känner dig klar med din foundation och highlighter ska du se till att få bort överflödig produkt innan du sätter allt på plats med puder. Använd dig av blotting papers eller tryck försiktigt med dina, rena, handflator på huden. Var särskilt noga med att ta bort överflödig foundation på t-zonen, då det är ett område som naturligt kommer bli glansigt under dagen. När du känner dig klar sveper du på puder med en stor borste. Om du vill att din hy ska se extra glowig ut behöver du bara använda puder på de områden du vill ska mattas ner.

Glow1


1. Blotting paper från BH Cosmetics som ger en matt finish. Läs mer och köp här.
2. Krämigt highlightingpuder i olika nyanser från Nyx som ger intensiv lyster. Läs mer och köp här.
3. Transparent löspuder från Maybelline som fixar sista looken. Läs mer och köp här.
4. Highlighter-stick från Revlon som ger fantastisk glöd. Läs mer och köp här.