in

6 steg till vackrare naglar!

nagel

Trött på naglar som skivar sig och går av? VR visar vägen till välmående och starka naglar!

Mer

Naglar som skivar sig och är sköra är vanliga i vintertiden, eftersom den kalla luften bidrar till att de förlorar all fukt. VR vet hur du tar hand om dina naglar och på sikt får dem starka och välmående igen – i 6 snabba steg!

Gör så här:

  • Öka trycket! Lider du torra nagelband eller naglar som skivar sig? Testa att pressa toppen av varje finger i cirka 5 sekunder. På så sätt stimulerar du blodcirkulationen, vilket ger naglarna lite extra energi.
  • Ha alltid med dig en flaska nagellack i väskan! På så sätt kan du, ifall olyckan skulle vara framme, bättra på färgen under dagen. Också nagellacksremovers finns numera i behändiga små förpackningar som är lätta att bära med sig.
  • Svaga naglar som lätt bryts kan bero på protein-brist. Se därför till att äta ordentligt av fisk, färsk frukt och grönsaker varje dag. Glöm inte heller att återfukta naglarna regelbundet med en skön creme!
  • Gör det till en god vana att smörja med vårdande nagelbandsolja en gång i veckan. Oljan förebygger torra nagelband och hjälper till att stärka naglarna. Bäst effekt blir det om du använder oljan på omålade naglar.
  • Använd alltid en mild nagellacksremover utan aceton. Detta eftersom aceton har en tendens att dra ur den naturliga oljan ur naglarna och göra dem torra och trista.
  • Klipp aldrig nagelbanden! Den finns där för att skydda naglarna mot bakterier, infektioner och vatten. Passa istället på att efter duschen försiktigt peta ner dem med en blöt handduk. Avsluta med att smörja in dem med en creme eller vaselin.